2021, η χρονιά του TikTok

2021, η χρονιά του TikTok

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 23.12.2021

Η ετυμηγορία βγήκε και δεν θα πρέπει να εξέπληξε πολλούς. Το TikTok είναι το site με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στη διάρκεια του 2021 σύμφωνα με την εταιρεία Cloudflare που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναδιανομείς περιεχομένου στο διαδίκτυο σήμερα.

Η υπηρεσία της κινεζικής ByteDance έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τις αδυναμίες της σε θέματα προσωπικών δεδομένων αλλά στην ίδια μοίρα βρίσκονται και πιο κλασικά ονόματα του ψηφιακού μας κόσμου όπως είναι το Facebook και όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχίσει να μας απασχολεί το 2022.

Όμως η επίδοση της TikTok δημιουργεί αίσθηση αφού είναι η πρώτη μη αμερικανική πλατφόρμα που καταφέρνει να εμφανίσει μια εξαιρετική επίδοση έξω από τη δική της -και με πολλές ιδιομορφίες- αγορά.

Σύμφωνα με την Cloudflare, το TikTok άρχισε να κινείται έντονα ανοδικά τον Φεβρουάριο και πολύ γρήγορα έφτασε στην κορυφή απ' όπου δεν μετακινήθηκε καθόλου. Το 2020, όταν άρχισε να αυξάνεται η δημοτικότητά του σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το TikTok ήταν έβδομο δημοφιλέστερο site σύμφωνα με την CloudFlare.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης, σίγουρα δεν θα εκπλαγείς. Στη δεύτερη θέση είναι η μηχανή αναζήτηση της Google και ακολουθούν Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter και WhatsApp. Ποιος απουσιάζει; Βασικά το Instagram που δεν κατάφερε να παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης με βάση τα στοιχεία που διατηρεί η Cloudflare.