Vodafone: σε προχωρημένες συζητήσεις με HBO Max

Vodafone: σε προχωρημένες συζητήσεις με HBO Max

Στόχος είναι η ενίσχυση της τηλεοπτικής πλατφόρμας Vodafone TV.

Συντάκτης: Deasy @ 17.12.2021

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Warner Media για την προβολή της πλατφόρμας HBO Max μέσα από το Vodafone TV, μέσω ενός προνομιακού πακέτου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Vodafone. Μια κίνηση που εφόσον υλοποιηθεί θα ενισχύσει το τηλεοπτικό προϊόν της Vodafone Ελλάδος, η οποία όπως φαίνεται κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις δύο μεγάλες πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, που δίνουν έμφαση στο αθλητικό περιεχόμενο.

Mέσα από μια ενδεχόμενη συμφωνία των δύο πλευρών η Vodafone στοχεύει να προσφέρει το τηλεοπτικό περιεχόμενο της streaming πλατφόρμας HBO Max, σε ένα προνομιακό πακέτο για τον καταναλωτή, που θα συνοδεύεται με μεγαλύτερες εκπτώσεις αν συνδυαστεί με τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών παραπέμπουν στην ανάλογη συμφωνία που έχει κάνει η Vodafone Ισπανίας με το HBO Max, όπου η πρώτη ξεκίνησε να προσφέρει τη συνδρομητική υπηρεσία ως μέρος του πακέτου υπηρεσιών της Vodafone TV.

Υπενθυμίζεται ότι η Warner Media έχει κάνει ήδη γνωστό ότι το HBO Max θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά μέσα στο 2022. Αν και εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία οι συζητήσεις των δύο πλευρών, δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες το περιεχόμενο του HBO που προβάλει η Vodafone TV στη χώρα μας να αντικατασταθεί από το HBO Max.

Μάλιστα, η Vodafone φέρεται να μη συζητά μόνο με τη Warner Media, αλλά να έχει προχωρήσει σε επαφές και με τη Disney για ένα ανάλογο μοντέλο παροχής του περιεχομένου της πλατφόρμας Disney+. Η τελευταία αναμένεται να κάνει την είσοδό της στην ελληνική αγορά επίσης εντός του 2022. Κατά συνέπεια, αν και εφόσον προχωρήσουν οι επαφές και με τις δύο πλευρές το Vodafone TV θα λειτουργεί ως agregator premium ταινιών και σειρών ψυχαγωγίας που προσφέρουν οι δύο μεγάλες αμερικάνικες πλατφόρμες. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου επιβεβαίωσε αυτήν την κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι "όπου υπάρχει καλό περιεχόμενο θα είμαστε εκεί κι αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να έχουμε συμφωνίες για premium content θα το κάνουμε".

«Στις ημέρες μας δεν μπορεί να υπάρχει εμπορικό πακέτο υπηρεσιών χωρίς υπηρεσίες τηλεόρασης. Γι αυτό και θα στηρίξουμε μεγάλο τμήμα της εμπορικής μας πολιτικής στις υπηρεσίες τηλεοπτικού περιεχομένου με κύριο πυλώνα το entertainment" ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης, προσθέτοντας ότι τα κόστη για το αθλητικό περιεχόμενο είναι τέτοια που είναι δύσκολο να παράξουν αξία.

Η συνδρομητική τηλεόραση βέβαια δεν είναι το μόνο πεδίο στο οποίο θα υπάρξουν εξελίξεις την νέα χρονιά. Σύμφωνα με τα στελέχη της Vodafone το 2022 θα είναι μια χρονιά έντονων διεργασιών για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών γενικότερα με την επέκταση των δικτύων σταθερής και κινητής αλλά και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης να βρίσκονται στο επίκεντρο.

 

Με θετικό πρόσημο κλείνει τη χρονιά η Vodafone

Από τη Vodafone Ελλάδας η χρονιά που κλείνει χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με σημαντικές εξελίξεις που σηματοδότησαν το άνοιγμα μιας νέας εποχής τόσο για τον οργανισμό, όσο και για το σύνολο του κλάδου και ευρύτερα για την οικονομία.

Ειδικότερα, η εταιρία προχωρά με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό σχέδιο ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, βάσει του οποίου θα εξασφαλίσει εκτεταμένη κάλυψη του 5G δικτύου, 650.000 σταθερές συνδέσεις νέας γενιάς και διασύνδεση σε 1 εκατομμύριο Έλληνες που διαμένουν σε 10 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιδόσεις, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4%, αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.

Εμπορικά, η Vodafone Ελλάδας επαναπροσδιόρισε την τοποθέτησή της, με προτάσεις που εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα για όλους, ενώ το Vodafone Business ενίσχυσε το αποτύπωμά του με έργα – πρότυπα που δείχνουν την πορεία που θα πρέπει να χαράξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, η εταιρία εισήλθε σε μια νέα φάση καινοτομίας, με συνεργασίες όπως αυτή με τον Δημόκριτο, όπου εφαρμόζει προηγμένες λύσεις IoT και αλληλεπιδρά με την ευρύτερη κοινότητα Έρευνας και Ανάπτυξης τεχνολογίας.

Λειτουργικά, η Vodafone πέτυχε σημαντικές νίκες όσον αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, επιταχύνοντας την πορεία προς τον στόχο του Net Zero, ενώ παράλληλα στάθηκε δίπλα στην πολιτεία σε όλες τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας.