Το Blade Runner επιστρέφει ως τηλεοπτικη σειρά

Το Blade Runner επιστρέφει ως τηλεοπτικη σειρά

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ επιβεβαίωσε πως έχει γραφτεί ήδη το πρώτο επεισόδιο.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 24.11.2021

Το “Blade Runner” επιστρέφει στις οθόνες, με τη μορφή τηλεοπτικής σειράς, όπως αναφέρει το ΙndieWire. H εν λόγω σειρά βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα βασίζεται στη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ. «Έχουμε γράψει το πρώτο επεισόδιο, όποτε παρουσιάζουμε ήδη τις πρώτες 10 ώρες του “Blade Runner” ως σειρά» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο BBC.

Γνωστοποίησε, ακόμη, ότι θα γίνει τηλεοπτική σειρά και η ταινία «Alien», ενώ βάσει όσων διαβάζουμε στο Variety, το πρώτο επεισόδιο γράφεται μαζί με έναν οδηγό 8-10 ωρών για το τι συμβαίνει στο έργο. Μέχρι πρότινος, ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν είχε συζητήσει ποτέ την πιθανότητα να προβληθεί ξανά η ταινία με τη μορφή σειράς. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο Νοέμβριο, έκανε πρεμιέρα το anime σίριαλ “Blade Runner: Black Lotus” το οποίο βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία.

Υπενθυμίζεται ότι το “Blade Runner” προβλήθηκε το 1982 και περιέγραφε ένα δυστοπικό Λος Άντζελες κατά το έτος 2019. Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε μετά την προβολή της, η απήχηση στο κοινό ήταν έντονη, κάτι που έγινε φανερό από τις βραβεύσεις που ακολούθησαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της, απέσπασε βραβείο Hugo για την καλύτερη δραματική παρουσίαση.