Βαριά ήττα της Google στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Βαριά ήττα της Google στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 12.11.2021

Το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο απέρριψε μέσα στην εβδομάδα την προσφυγή της Google κατά του προστίμου των 2,424 δισ. ευρώ που της είχε επιβάλει η Κομισιόν το 2017.

Η απόφαση, που αποτελεί νίκη για την επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, δικαιώνει την Κομισιόν που το 2017 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Google προωθούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης προϊόντων σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Στο σκεπτικό της η Κομισιόν είχε κρίνει πως η εταιρεία σαφώς προωθούσε τη δική της υπηρεσία σε 13 χώρες (σε Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Σουηδία, Βρετανία και Νορβηγία) σε βάρος άλλων υπηρεσιών που μπορεί να ήταν καλύτερες στη σύγκριση τιμών αλλά δεν είχαν την τύχη να είναι συνδεδεμένες με την Google.

Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν σχολίασε πως η απόφαση του δικαστηρίου "στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως η συμπεριφορά της Google ήταν παράνομη". Προσθέτει πως θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί ολα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να εποπτεύει τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες.