Το Facebook... ξαναβαφτίζεται

Το Facebook... ξαναβαφτίζεται

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 20.10.2021

Να αλλάξει το όνομά του σχεδιάζει το Facebook σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge, που επικαλείται πρόσωπα τα οποία όπως λέει γνωρίζουν τις σχετικές διεργασίες.

Ο κατάλογος με τα προβλήματα του Facebook περιλαμβάνει ζητήματα όπως ο έλεγχος του λόγου μίσους ή της παραπληροφόρησης, ενώ κανείς ποτέ δεν παραπονέθηκε για το όνομα του μεγάλου κοινωνικού δικτύου. Φαίνεται όμως πως η ηγετική ομάδα έχει άλλη γνώμη και θεωρεί πως η μετονομασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Verge, τα αποκαλυπτήρια του νέου ονόματος θα γίνουν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποια έκπληξη που θα φέρει την ανακοίνωση του νέου ονόματος λίγο πιο νωρίς.

Η εταιρεία και ο Mark Zuckerberg μιλούν συχνά πυκνά για το "metaverse", ένα ψηφιακό τρισδιάστατο περιβάλλον στο οποίο θα αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι. Βεβαίως δεν είναι οι πρώτοι που λένε κάτι τέτοιο, πριν από μια δεκαετία περίπου είχαμε όλοι δοκιμάσει τον κόσμο του Second Life, ο οποίος αν και πολλά υποσχόμενος κατέρρευσε και ξεχάστηκε. Η μετονομασία του Facebook μπορεί να συνοδεύεται και από δομικές αλλαγές με τη δημιουργία μίας εταιρείας συμμετοχών που θα ελέγχει όλες τις υπηρεσίες και πλατφόρμες του ομίλου. Το ίδιο έκανε το 2015 η Google που δημιούργησε την «ομπρέλα» της Alphabet και σε λίγες ημέρες μάλλον θα γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό του ο Mark.