Κ. Πιερρακάκης: Χωρίς «κόφτη» τα δωρεάν 50 GB στους δικαιούχους

Κ. Πιερρακάκης: Χωρίς «κόφτη» τα δωρεάν 50 GB στους δικαιούχους

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 04.10.2021

Σε μία αλλαγή προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον τρόπο χρήσης των δωρεάν 50 GB από τα παιδιά ηλικίας 15-17ετών που θα εμβολιαστούν (ή έχουν εμβολιαστεί), σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του Σκάι σήμερα το πρωί, τα παιδιά θα μπορούν να «κάψουν» τα 50 GB όπως εκείνα επιθυμούν και χωρίς να υπάρχει το ανώτατο όριο κατανάλωσης των 10 GB / μήνα όπως είχε πει την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Κ. Πιερρακάκη, μέχρι στιγμής  έχουν εμβολιαστεί 105.000 έφηβοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, από μια συνολική «δεξαμενή» 350.000 ατόμων. Σημειώνουμε πως σύμφωνα με όσα είχε πει την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός, η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των 50 GB θα ανοίξει την επόμενη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου.

Σχετικά με την εφαρμογή, MyHealth app, η οποία τέθηκε σε λειτουργία το καλοκαίρι, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι προάγγελος του ιατρικού φακέλου. «Όταν κάναμε τον εθνικό εμβολιασμό στην πρώτη του φάση που είχαν ομαδοποιηθεί τα νοσήματα και λάμβαναν μήνυμα για να εμβολιαστούν. Αυτό συνέβαινε γιατί υπάρχει ο φάκελος της συνταγογράφηση μας, για τα περισσότερα ταμεία, από το 2012 και μετά. Έχουν πρόσβαση σε αυτό οι γιατροί και εμείς δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία μας» . Μέχρι στιγμής έχουν κατεβάσει την εφαρμογή 124.000 πολίτες. «Εδώ και μια εβδομάδα προσθέσαμε και μια ακόμη υπηρεσία, τις ιατρικές βεβαιώσεις. Αυτό πλέον θα γίνεται και ψηφιακά. Έτσι οικοδομούμε τον ψηφιακό φάκελο του ασθενούς», πρόσθεσε ο υπουργός.