Με 35% ανάπτυξη τρέχουν τα έξυπνα ρολόγια

Με 35% ανάπτυξη τρέχουν τα έξυπνα ρολόγια

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 01.06.2021

Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασε ο κλάδος των smartwatches κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Counterpoint. Ειδικότερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς έφθασε το 35% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, με τον κλάδο να διατηρεί τη δυναμική του 2020.

Κερδισμένη του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τα ευρήματα της Counterpoint, είναι η Apple, η οποία όχι μόνο διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών αλλά ταυτόχρονα ενίσχυσε το ποσοστό της κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, αυξάνοντας την απόσταση που τη χωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Ειδικότερα, τα Apple Watches αποτέλεσαν το 33,5% των πωλήσεων του κλάδου, από 30,3% στο αντίστοιχο διάστημα του 2020. Αύξηση πωλήσεων κατά 27% παρουσίασε και η Samsung, ωστόσο η αύξηση αυτή δεν ήταν ικανή να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της, καθώς κινήθηκε λίγο χαμηλότερα από το μέσο όρο του συνόλου της αγοράς. Έτσι, η κορεατική εταιρεία παρέμεινε στην 3η θέση της αγοράς με μερίδιο 8%, λίγο κάτω από τη δεύτερη Huawei, η οποία εμφάνισε σημαντικές απώλειες (8,4% από 10,1% πέρυσι).