Κομισιόν εναντίον Facebook  για τις μικρές αγγελίες

Κομισιόν εναντίον Facebook για τις μικρές αγγελίες

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 28.05.2021

 

‘Ετοιμη να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Facebook μετά από καταγγελίες για παρατυπίες στον τομέα των αγγελιών πώλησης προϊόντων εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι καταγγελίες δεν αφορούν τη λειτουργία του Facebook σχετικά με τη διαφήμιση αλλά αφορούν στο Facebook Marketplace, την πλατφόρμα μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να πουλήσει ο,τιδήποτε σε κάποιον άλλο. Η πλατφόρμα που   θυμίζει ίσως το Μοναστηράκι όπου μπορείς να βρεις σχεδόν ο,τιδήποτε επιθυμείς και να πουλήσεις σχεδόν ο,τιδήποτε σου περισσεύει, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 και είναι σήμερα διαθέσιμη σε 70 χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

Άλλες πλατφόρμες μικρών αγγελιών υποστηρίζουν πως το Facebook εκμεταλλεύεται τη μεγάλη του δύναμη και αναγνωρισιμότητα και πως με αυτό τον τρόπο δεν αφήνει στις ίδιες χώρο για να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν.

Βεβαίως αν στο τέλος ξεκινήσει η έρευνα το βέβαιο είναι πως θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ολοκληρθωεί και όταν συμβεί αυτό ίσως να μην υπάρχουν πια αρκετοί από τους ανταγωνιστές που σήμερα παραπονιούνται για τις πρακτικές του Facebook. Βεβαίως η ταχύτητα είναι ένα πρόβλημα που αφορά συνολικά τις λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν περιορίζονται μόνο στα της Κομισιόν.