Το Starlink θα τρέχει με 300

Το Starlink θα τρέχει με 300

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 26.02.2021

Την υπόσχεση ότι εντός του έτους το δορυφορικό δίκτυο Starlink θα προσφέρει ταχύτητα σύνδεσης στο Internet της τάξης των 300 Mbps με τη χρονο-υστέρηση του σήματος (αυτό που λέμε latency) να διαμορφώνεται κάτω από τα 20 ms έδωσε μέσω Twitter (πού αλλού;) ο Elon Musk.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη ο ιδιοκτήτης της SpaceX διευκρίνισε πως μέχρι το τέλος του 2020 το Starlink θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Παράλληλα, έδωσε τα όρια της δυνατότητας της υπηρεσίας. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κινητά δίκτυα θα έχουν  πάντα πλεονέκτημα στις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Οι δορυφόροι είναι καλύτεροι σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Στον ίδιο διάλογο, χρήστης από τον Καναδά δημοσίευσε εικόνα από μία μέτρηση 210 Mbps που σύμφωνα με τον ίδιο αφορά σύνδεση στο δίκτυο Starlink.

 Όσο για τη μηνιαία συνδρομή που σήμερα ανέρχεται στο αλμυρούτσικο ύψος των 99 ευρώ, o Musk δεν είπε τίποτα. Νομίζουμε πάντως πως μια σταδιακή μείωση της συνδρομής στην περιοχή των 75-80 ευρώ θα την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική για αρκετούς εκτός των αστικών κέντρων που δεν έχουν σήμερα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες.