Στην Cosmote TV τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League

Στην Cosmote TV τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 16.12.2020

Την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League, Europa League) εξασφάλισε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επόμενη τριετία η Cosmote TV, διατηρώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στο τηλεοπτικό της περιεχόμενο.

Αν και η είδηση για τη νικήτρια πλατφόρμα της «διαγωνιστικής διαδικασίας» δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, η Cosmote TV φέρεται να εξασφάλισε και τα τηλεοπτικά δικαιώματα και της νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης Europa Conference League, η οποία έχει σημαντική αξία για την ελληνική αγορά, καθώς εκεί θα αγωνιστούν οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες την επόμενη σεζόν (πλην της πρωταθλήτριας) με βάση τη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA.

Μοναδική αλλαγή σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς για την τηλεοπτική μετάδοση του Champions League είναι ότι κάθε Τετάρτη θα μεταδίδεται ένας αγώνας και από κάποιο ελεύθερο κανάλι, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι αυτό.

 

Μάχη στο αθλητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο

Οι αλλαγές στο διεθνές τηλεοπτικό σκηνικό, με τις διεθνείς πλατφόρμες να κλειδώνουν πάνω τους το κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγαλώνουν όλο και περισσότερο την αξία του αθλητικού περιεχομένου για τις ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες. Επομένως τόσο για την Cosmote TV όσο και για τη Nova είναι σημαντικό να κερδίσουν πόντους στο αθλητικό περιεχόμενο, παρά το βαρύ τίμημα (χρήματα για την απόκτηση των δικαιωμάτων) που προϋποθέτουν αυτές οι κινήσεις.

Άλλωστε, από τη νέα χρονιά (πιθανώς στις αρχές καλοκαιριού του 2021) είναι μάλλον βέβαιο ότι θα αρχίσει η διάθεση και της υπηρεσίας Disney Plus στη χώρα μας, μια εξέλιξη που θα αφαιρέσει αυτομάτως περιεχόμενο από Cosmote TV και Nova και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό, που έτσι κι αλλιώς έχει μεγαλώσει με τη δημοφιλία της άλλης μεγάλης πλατφόρμας του Netflix.

Επομένως, δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο ότι Cosmote TV και Nova δείχνουν να μάχονται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για το premium αθλητικό περιεχόμενο, με τη Nova να φέρεται να έχει δύο σημαντικές νίκες, με την απόκτηση των δικαιωμάτων του ισπανικού και του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για τις επόμενες σεζόν. Επόμενοι σταθμοί σ’ αυτές τις μάχες στο ποδόσφαιρο είναι εκείνες για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ιταλικής Serie A και αργότερα (σε ένα χρόνο περίπου) της αγγλικής Premier League.