Τα ρομπότ της Boston Dynamics στα χέρια της Hyundai Motor Group

Τα ρομπότ της Boston Dynamics στα χέρια της Hyundai Motor Group

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 14.12.2020

Στην αγκαλιά του κορεατικού κολοσσού Hyundai Motor Group περνάει η Boston Dynamics, γνωστή για τα ανθρωποειδή ρομπότ που κατασκευάζει. Η είδηση έγινε γνωστή στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας με την Hyundai να αποκτάει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Boston Dynamics από την ιαπωνική Softbank, έναντι τιμήματος που ξεπερνάει τα 800 εκατομμύρια δολάρια, με την τελευταία να διατηρεί πλέον μειοψηφική συμμετοχή στα επίπεδα του 20%.

Η Hyundai Motor Group γίνεται πλέον η τρίτη εταιρεία που εξαγοράζει την Boston Dynamics στα τελευταία δέκα χρόνια. Την αρχή είχε κάνει το 2013 η Google, η οποία το 2017 την πούλησε στη Softbank για να έρθει πλέον η σειρά της Hyundai για να αξιοποιήσει, αν μπορέσει, καλύτερα την τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας. Υπέρ της λειτουργεί το γεγονός ότι η τελευταία ιδιοκτησία της Softbank κατάφερε επιτέλους να παρουσιάσει ένα ρομπότ για εμπορική χρήση, το Spot, ένα ρομπότ που ήδη πωλείται κυρίως για την εκτέλεση βαριών εργασιών, που περιλαμβάνουν απομακρυσμένο έλεγχο κατασκευών και εγκαταστάσεων, όπως επίσης και για ανάγκες των σωμάτων δημόσιας ασφάλειας. Όπως έχει γίνει γνωστό περισσότερα από 400 Spot έχουν ήδη πωληθεί σε περίπου ένα χρόνο, από τη στιγμή που η Boston ξεκίνησε την εμπορική διάθεσή τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Hyundai Motor Group οι δραστηριότητες της Boston Dynamics κρίνονται ως συμπληρωματικές με το αντικείμενο δραστηριότητας του κορεατικού κολοσσού, ο οποίος θέλει να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση προηγμένων ρομπότ.