«Κατηγορώ» των ΗΠΑ κατά της Google

«Κατηγορώ» των ΗΠΑ κατά της Google

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 22.10.2020

Μήνυση κατά της Google κατέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση και τα πράγματα για τη μεγάλη εταιρεία έχουν ζορίσει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η Google έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό μονοπώλιο το οποίο και προστατεύει χάρη στις συμφωνίες συνεργασίας που έχει υπογράψει με εταιρείες όπως είναι η Apple. Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συμφωνιών το μερίδιο της Google στις αναζητήσεις ανέρχεται στο 80%.

Δεν αποκλείεται κατά της Google να κινηθούν και μεμονωμένες Πολιτείες, καθώς κάποιες όπως η Νέα Υόρκη και το Τέξας έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα για τις δραστηριότητες της εταιρείας.  Σύμφωνα με τη μήνυση της αμερικανικής κυβέρνησης η Google έχει εξελιχθεί σε κλειδοκράτορα του διαδικτύου και σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά εταιρείες σήμερα.

Βεβαίως η εταιρεία έσπευσε να υπερασπιστεί τη θέση της και υποστήριξε πως η προσφυγή της κυβέρνησης είναι εντελώς αβάσιμη. Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Google υποστήριξε πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google από επιλογή και όχι επειδή δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πως η μήνυση δεν θα βελτιώσει τη ζωή των πολιτών.

Η υπόθεση αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος, οπότε μην κρατάς την ανάσα σου.