Το Tesla του λαού έρχεται το 2023

Το Tesla του λαού έρχεται το 2023

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 23.09.2020

Θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο Tesla αλλά δεν βγαίνεις; Ίσως το 2023 τα πράγματα να είναι καλύτερα, αν πιστέψουμε τον Elon Musk που είπε την Τρίτη πως είναι πιθανό η εταιρεία του να κατασκευάσει ένα μοντέλο που θα πωλείται γύρω στα 25.000 δολάρια σε μία τριετία από σήμερα.

«Ήταν πάντα το όνειρό μας να φτιάξουμε ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο» είπε ο επικεφαλής της Tesla στη διάρκεια μίας παρουσίασης που αφορούσε κυρίως τις μπαταρίες νέας γενιάς που ετοιμάζει η εταιρεία.

Όπως καταλαβαίνεις, η δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αυτονομία τους. Οι νέες μπαταρίες θα παρέχουν πέντε φορές περισσότερη ενέργεια 6 φορές περισσότερη ισχύ και 16% επιπλέον αυτονομία. Για να το πούμε χοντρικά, αν με συνετή οδήγηση πας με ένα Tesla 400 χλμ. μακριά, με τις νέες μπαταρίες θα έχει αυτονομία 465 χλμ. περίπου. Βεβαίως με άλλες βελτιώσεις που υποσχέθηκε ο Musk μπορεί η αυτονομία να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Αλλά όπως καταλαβαίνεις, η μεγάλη πρόκληση δεν είναι τόσο η αυτονομία που κάποια στιγμή μπορεί να φτάσει εκείνη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά η ταχύτητα φόρτισης. Οι ταχυφορτιστές της Tesla θέλουν περίπου 75 λεπτά για να φορτίσουν πλήρως ένα Model S. Δεν είναι κακό για ένα ταξίδι, αρκεί βέβαια να υπάρχουν φορτιστές στη διαδρομή σου.