ΗΠΑ εναντίον Huawei – πάλι

ΗΠΑ εναντίον Huawei – πάλι

Συντάκτης: Deasy @ 17.08.2020

Νέους περιορισμούς σε βάρος της Huawei ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση, στοχεύοντας να αποκλείσει την πρόσβαση της εταιρείας σε εξαρτήματα όπως τα ολοκληρωμένα κυκλώματα.

Επίσης το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έβαλε στη μαύρη λίστα 38 θυγατρικές της Huawei που λειτουργούν σε διάφορα σημεία του κόσμου, ανάμεσά τους η Ελβετία, η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Γαλλία και η Ταϋλάνδη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος υποστήριξε πως η Huawei και οι συνεργάτες της προσπαθούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος της κινεζικής εταιρείας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε chips «ώστε να εξυπηρετήσουν τους στόχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας».

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox (το αγαπημένο του Τραμπ) ο Ρος ανέφερε πως οι νέες ρυθμίσεις ξεκαθαρίζουν πως κάθε χρήση αμερικανικού λογισμικού και αμερικανικής τεχνολογίας απαγορεύεται από την Huawei. «Η  Huawei έχει πολλές φορές από τον Μάιο επιχειρήσει να παρακάμψει τους περιορισμούς» υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Σύμφωνα με τις αμερικανικές κυρώσεις,  κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό για την κατασκευή οποιουδήποτε εξαρτήματος δεν μπορεί να συνεργάζεται με την Huawei, εκτός και αν της έχει δοθεί άδεια.

Φυσικά τέτοιες άδειες δεν χορηγούνται από την Ουάσιγκτον.