Στείλε εύκολα αρχεία από το Android σου

Στείλε εύκολα αρχεία από το Android σου

Συντάκτης: Deasy @ 01.07.2020

Γενικά αν έχεις συσκευή με Android είναι αρκετά εύκολο να επιλέξεις πώς να στείλεις ένα αρχείο (μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα έγγραφο, ή ό,τι άλλο θέλεις) σε έναν φίλο σου μέσω email ή κάποιας πλατφόρμας social media.

Αλλά αν θέλεις απλά να στείλεις από τη συσκευή σου σε μια γειτονική συσκευή;

Οι χρήστες συσκευών της Apple γελάνε τρανταχτά διότι έχουν στη διάθεσή τους το AirDrop που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Οι χρήστες συσκευών με Android θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο καιρό ακόμα μέχρι να αποκτήσουν την αντίστοιχη λειτουργία που θα ονομάζεται Nearby Share.

Απλό το όνομα για μια απλή λειτουργία που θα σου λύσει τα χέρια. Η Google επιβεβαίωσε στο Android Police πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών της υπηρεσίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές με Android 6 ή νεότερη έκδοση.

Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει αποστολή σε μια γειτονική συσκευή είναι ο παραλήπτης να βρίσκεται στον κατάλογο των επαφών σου. Μάλλον για να αποφεύγεται κατάχρηση της υπηρεσίας. Κατά τα λοιπά, το Nearby Share λειτουργεί περίπου όπως το Bluetooth, θα πρέπει δηλαδή και οι δυο πλευρές να το έχουν ενεργοποιημένο προκειμένου να δημιουργηθεί η «γέφυρα» για την αποστολή του αρχείου.

Θα περιμένουμε να το δούμε όταν θα βγει, μάλλον κατά τις αρχές του φθινοπώρου, και θα σε ενημερώσουμε για τις εντυπώσεις μας...