Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Wirecard

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Wirecard

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 25.06.2020

Η διαδρομή της Wirecard ολοκληρώνεται στα 21 χρόνια της ιστορίας της, από το 1999 μέχρι και σήμερα, καθώς η γερμανική fintech εταιρεία κατέθεσε αίτηση για έναρξη διαδικασίας πτώχευσης, σε συνέχεια της μεγάλης τρύπας που ανακάλυψαν οι ορκωτοί λογιστές της ΕΥ την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη του μεγαλύτερου λογιστικού σκανδάλου εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την Wirecard να παραδέχεται πριν από μερικές ημέρες ότι τα 1,9 δισ. ευρώ που δεν έβρισκαν οι λογιστές της ΕΥ πιθανώς να μην υπήρξαν ποτέ. Η αποκάλυψη του σκανδάλου είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της μετοχής, η οποία μέχρι σήμερα έχει χάσει πάνω από το 90% της αξίας της.

Στην αίτηση που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο του Μονάχου η Wirecard (σύμφωνα με το Reuters) σημειώνει ότι λόγω των δανείων που λήγουν στο τέλος του μήνα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ η επιβίωσή της είναι αβέβαιη. Το σύνολο των οφειλών της Wirecard προς τους πιστωτές της φθάνει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρηματιστηριακή αξία της Wirecard είχε πλησιάσει ακόμα και κοντά στα 30 δισ. ευρώ. Όμως αυτές οι μέρες ανήκουν οριστικά στο μακρινό παρελθόν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα χρήματα των καταθετών προστατεύονται σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.