Τώρα μπορείς να «φτιάξεις» το παρελθόν σου στο Facebook

Τώρα μπορείς να «φτιάξεις» το παρελθόν σου στο Facebook

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 03.06.2020

Οι άνθρωποι αλλάζουμε, δεν είμαστε ίδιοι. Ο τρόπος ζωής μας αλλάζει, οι προτεραιότητές μας το ίδιο και ίσως να υπάρχουν κάποια πράγματα στο παρελθόν για τα οποία μπορεί κάποτε να ήμασταν περήφανοι αλλά δεν είμαστε πια.

Είναι γνωστό επίσης πως η δραστηριότητά σου στο Facebook μπορεί να γίνει αντικείμενο έρευνας από μια νέα γνωριμία ή έναν νέο εργοδότη. Αν είσαι από εκείνους που ανεβάζουν «τα πάντα όλα» αλλά τώρα χρειάζεται να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα το Facebook σου ετοιμάζει ένα νέο εργαλείο, το Manage Activity, με το οποίο θα μπορείς να αρχειοθετήσεις και να κρύψεις από τα βλέμματα των άλλων τα τεκμήρια σημείων του παρελθόντος σου για τα οποία δεν αισθάνεσαι πια και τόσο άνετα.

Η νέα λειτουργία θα σου επιτρέπει να αρχειοθετήσεις δημοσιεύσεις ή ακόμα και να τις διαγράψεις. Στη δεύτερη περίπτωση θα παραμείνουν στον κάδο απορριμμάτων για 30 ημέρες και μετά θα διαγραφούν μια και καλή

Για τη διευκόλυνσή σου, το Facebook υπόσχεται πως θα έχει στη διάθεσή σου φίλτρα και λειτουργίες αναζήτησης για να εντοπίζεις τις δημοσιεύσεις που θες να μην βρίσκονται πια στον «τοίχο» σου. Βεβαίως αν κάποιος έχει κρατήσει μια δημοσίευσή σου σε μορφή εικόνας δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με τη συγκεκριμένη διαδικασία

Σε κάθε περίπτωση, θα θυμίσουμε πως το «σκέψου δυο και τρεις φορές πριν ποστάρεις»  έχει γλιτώσει κόσμο και κοσμάκη από παρατράγουδα και άβολες στιγμές.