Κυβερνοεπίθεση και fake news μαζί

Κυβερνοεπίθεση και fake news μαζί

Συντάκτης: Deasy @ 16.03.2020

Εμείς έχουμε την έκφραση “τα είχαμε χύμα μάς ήρθαν και τσουβαλάτα” και στα αγγλικά το αντίστοιχο της είναι το “when it rains it pours” και μετά από αυτό το λαογραφικό σχόλιο πάμε στο ενδιαφέρον επεισόδιο που έκανε τους τεχνικούς του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ να ζήσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει λοιπόν το Bloomberg, οι δομές του υπουργείου έγιναν στόχος πολλαπλών επιθέσεων και όπως φαίνεται κάποιες από τις προσπάθειες των αγνώστων (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) επιτιθέμενων είχαν αποτέλεσμα.

Αφού τα κατάφεραν και τρύπωσαν άρχισαν να δημιουργούν ψευδείς πληροφορίες για την επιδημία του κορονοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισης τους. Κάπου εκεί φαίνεται πως κατάλαβαν οι αρμόδιοι πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Βλέπεις, όταν βλέπεις να διασπείρονται φήμες περί εφαρμογής καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο (στις ΗΠΑ) υποψιάζεσαι πως κάτι συμβαίνει. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και ο Λευκός Οίκος έσπευσαν να διαψεύσουν, μέσω Twitter, τις φήμες για να καθησυχάσουν τους πολίτες, η Κερκόπορτα εντοπίστηκε και σφραγίστηκε, μέχρι το επόμενο επεισόδιο κυβερνοασφάλειας.