Samsung: ξεκινάει η κυκλοφορία των νέων QLED 8K TV στην Ευρώπη

Samsung: ξεκινάει η κυκλοφορία των νέων QLED 8K TV στην Ευρώπη

Συντάκτης: Deasy @ 14.02.2020

Με ένα πλήρες προϊοντικό portfolio, με προτάσεις τηλεοράσεων και συσκευών ήχου, μπαίνει στο 2020 η Samsung. Οι νέες προτάσεις, που προορίζονται για την Ευρώπη, περιλαμβάνουν τη σειρά Q950TS QLED 8K TV και τις νέες προσθήκες στις σειρές των QLED 8K και 4K, MicroLED, lifestyle τηλεοράσεων, όπως επίσης και τις ηχομπάρες του 2020.

Για τη Samsung διανύουμε μια εποχή «ευφυών οθονών», που φέρνει ακόμα περισσότερες απαιτήσεις στην εξατομίκευση των τηλεοράσεων και το νέο portfolio της εταιρείας φέρνει πρωτοποριακές τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, προσφέροντας διαδραστική και ουσιαστική εμπειρία.

Κορυφαίο κομμάτι στις προτάσεις του 2020 είναι η Q950TS, η QLED 8K τηλεόραση, που προσφέρει πρωτόγνωρες τεχνολογίες και εξαιρετική εμπειρία θέασης, που συνδυάζεται με απαράμιλλη ποιότητα εικόνα και ήχου, ευφυείς δυνατότητες ΑΙ και premium σχεδιασμό. Η νέα τηλεόραση θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη σε 65, 75 και 85 ίντσες, με σχεδόν αόρατο πλαίσιο από άκρη σε άκρη, επαναστατική τεχνολογία Infinity Screen, που καλύπτει το 99% της συνολικής επιφάνειας, λεπτό προφίλ 15 χιλιοστών και έξι ενσωματωμένα ηχεία.

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε τις νέες Q900TS και Q800T, διευρύνοντας έτσι τη σειρά των QLED 8K τηλεοράσεων. Τα νέα μοντέλα διατίθενται σε ένα μεγάλο εύρος μεγεθών, από 55 μέχρι 98 ίντσες.

Οι QLED 4Κ τηλεοράσεις της Samsung εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικές προτάσεις του συνολικού χαρτοφυλακίου τηλεοράσεων της Samsung. Το 2020 φέρνει μια ολοκληρωμένη γκάμα 4Κ τηλεοράσεων με τα μοντέλα Q60T, Q70T, Q80T, Q90T και Q95T να διατίθενται σε μεγέθη από 43 ως 85 ίντσες.  

Σύμφωνα με τη Samsung η άριστη εμπειρία θέασης που προσφέρουν οι προτάσεις βασίζονται στις εξής λειτουργίες:

- Quantum Dot AI που συνδυάζει τον 8Κ Quantum Processor της Samsung με νευρωνικά δίκτυα και με την κορυφαία πλατφόρμα της βιομηχανίας, Tizen, για να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο. Ανεξαρτήτως της προέλευσης ή της τρέχουσας ανάλυσης του, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να προβληθεί σε 33 εκατομμύρια pixels.

- Adaptive Picture που αναλύει τις συνθήκες φωτισμού και περιεχομένου οθόνης και εξασφαλίζει την τέλεια ποιότητα εικόνας, ανεξάρτητα από το αν η τηλεόραση παρακολουθείται σε σκοτεινό ή φωτεινό δωμάτιο.

- Active Voice Amplifier που εξαλείφει τον περιβάλλοντα θόρυβο (δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα απόσπασης προσοχής των ευρωπαίων καταναλωτών σύμφωνα με έρευνα), αναγνωρίζοντας αυτόματα, τις παρεμβολές και προσαρμόζοντας ανάλογα τη στάθμη του ήχου.

- Objecting Tracking Sound+ (OTS+) για δημιουργία τρισδιάστατου ηχητικού εφέ, συνδυάζοντας τα πολλαπλά ηχεία που βρίσκονται στο πάνω, κάτω και πλαϊνό μέρος της τηλεόρασης, με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung. Η λειτουργία OTS+ συνδέει τέλεια τον ήχο ακολουθώντας τη δράση στην οθόνη, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία προβολής. 

- Η Q-Symphony είναι μια μοναδική εφαρμογή πολλαπλών ηχείων. Για πρώτη φορά, οι 2020 QLED τηλεοράσεις θα διατηρούν ενεργά τα ηχεία στο πάνω και πλαϊνό μέρος κατά τη σύνδεσή τους με μια μπάρα ήχου της σειράς Q της Samsung, για πλουσιότερο και πληρέστερο περιβάλλοντα ήχο.

 

Ολοκληρωμένη ποιότητα ήχου αλλά και Disney+

Η εμπειρία της τηλεθέασης που προσφέρει η Samsung συμπληρώνεται και με νέες ηχόμπαρες, με ενισχυμένες δυνατότητες συγχρονισμού με τις τηλεοράσεις. Η ευρωπαϊκή σειρά Q Series της Samsung για το 2020, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Q800T, Q70T και Q60T, συνδυάζεται πλήρως με τις QLED TV και αξιοποιεί την τεχνολογία Acoustic Beam της Samsung και object based-sound playback των Dolby Atmos και DTS:X, προσφέροντας μια ακόμα πιο ρεαλιστική ψυχαγωγία.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι νέες τηλεοράσεις της προσφέρουν πλέον άμεση πρόσβαση και στη συνδρομητική πλατφόρμα Disney+, ξεκινώντας από την Ολλανδία και εν συνεχεία -από τις 24 Μαρτίου και έπειτα- σταδιακά στις υπόλοιπες χώρες.

Επιπλέον, οι νέες τηλεοράσεις της Samsung διαθέτουν πολλαπλές επιλογές φωνητικής εντολής, μεταξύ των οποίων τα Amazon Alexa, Google Assistant και Bixby, ενώ προσφέρουν και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων οι Multi-View αλλά και Tap View (ακουμπώντας απλά το smartphone στην τηλεόραση μεταφέρεται η προβολή του περιεχομένου της οθόνης του κινητού στην τηλεόραση). 

 

Οι lifestyle τηλεοράσεις

Η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, την ευρωπαϊκή κυκλοφορία της The Sero, της επαναστατικής, ολοκαίνουργιας lifestyle τηλεόρασής της, που περιστρέφεται οριζόντια και κάθετα, αλλάζοντας προσανατολισμό αυτόματα, ακριβώς όπως ένα smartphone. Οι θεατές μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο, σε οποιοδήποτε προσανατολισμό οθόνης, συνδέοντας το smartphone τους.

Ακόμα, μια ακόμα η τηλεόραση με πρωτοποριακό σχεδιασμό, η The Serif, θα διατίθεται φέτος σε 43, 49 και 55 ίντσες, σε δύο χρώματα, Cloud White και Cotton Blue. Επιπλέον, η σειρά lifestyle τηλεοράσεων The Frame 2020, διευρύνθηκε με την προσθήκη μοντέλων 32 και 75 ιντσών.

Τέλος, παρουσιάστηκε μια πλήρης σειρά καινοτόμων τηλεοράσεων MicroLED, με διαθέσιμα μεγέθη από 75 μέχρι 292 ίντσες, προσφέροντας μια εξατομικευμένη, απαράμιλλη εμπειρία στην οικιακή προβολή.