Περιστατικά κλοπής λογαριασμών στο Disney+

Περιστατικά κλοπής λογαριασμών στο Disney+

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 21.11.2019

Στο Netflix σίγουρα δεν είδαν με καλό μάτι την είσοδο της Disney και της Apple στον χώρο του streaming και η δεύτερη δεν μοιάζει στο πολύ άμεσο μέλλον να αποτελεί μεγάλη απειλή διότι δεν διαθέτει σημαντικό κατάλογο παραγωγών - τουλάχιστον όχι αυτή η στιγμή. Η Disney, πάλι, κατάφερε να τα κάνει μαντάρα στην πρεμιέρα του Disney+ καθώς δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσει τη ζήτηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η αποκάλυψη πως οι λογαριασμοί χιλιάδων χρηστών του Disney+ βρέθηκαν μυστηριωδώς (;) να πωλούνται στο “βαθύ” Web.

Σύμφωνα με το ZDnet, λίγες μόλις ώρες μετά το λανσάρισμα του Disney+ βρέθηκαν να πωλούνται έναντι μόλις 3 δολαρίων λογαριασμοί για πρόσβαση στην υπηρεσία, τη στιγμή που η κανονική συνδρομή κοστίζει (στις ΗΠΑ) επτά δολάρια. Περισσότερο από 50% έκπτωση δηλαδή.

Στην Disney δεν είχαν σκεφτεί να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ταυτοποίησης σε δύο βήματα, ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδεχόμενο κλοπής λογαριασμών και μάλλον τώρα θα λένε το γνωστό στα μέρη μας “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”.

Η ίδια η εταιρεία αρνείται πως υπάρχει περιστατικό παράνομης εισόδου στα συστήματά της. Πιθανολογεί, δε, πως οι χρήστες είχαν τα ίδια ονόματα και κωδικούς πρόσβασης σε άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες και πως οι πωλητές προσωπικών δεδομένων απλώς δοκίμαζαν συνδυασμούς. Κάθε λογαριασμός που εμφανιζόταν λειτουργικός έβγαινε προς πώληση. Είναι και αυτό μία εξήγηση…