Ο χάκερ που μετάνιωσε

Ο χάκερ που μετάνιωσε

Συντάκτης: Deasy @ 16.09.2019

Μετά από 17 μήνες στη φυλακή ο 29χρονος Κάιλ Μίλικεν επέστρεψε στην κοινωνία μετανιωμένος για όσα τον έριξαν πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Ο Μίλικεν και οι συνεργάτες του ήταν υπεύθυνοι για την υποκλοπή εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών από πλατφόρμες όπως το Kickstarter, το Imgur και το Disqus.

Δεδομένου πως πολλοί χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικούς λογαριασμούς, ο Μίλικεν και η παρέα του απέκτησαν πρόσβαση και σε άλλες online υπηρεσίες για να στέλνουν διαφημιστικά μηνύματα σωρηδόν. Δεν τα πήγαιναν και άσχημα, καθώς είχαν φτάσει να βγάζουν γύρω στα 1,5 εκατ. δολάρια. Αλλά η τύχη τους δεν κράτησε και πολυ, διότι κάποια στιγμή τους πήρε χαμπάρι το FBI και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Μίλικεν ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του παρελθόντος και δήλωσε πως τώρα θα περπατήσει στον ίσιο δρόμο. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη πως, πλέον, συνεργάζεται με τις αρχές σε θέματα προστασίας, γεγονός που όπως καταλαβαίνεις είχε ως αποτέλεσμα να τον γράψουν στα μαύρα κατάστιχα οι πρώην φίλοι του οι χάκερ.