Ανοδικά κινήθηκε η Vodafone Ελλάδος

Ανοδικά κινήθηκε η Vodafone Ελλάδος

Συντάκτης: Deasy @ 14.05.2019

Θετικό κρίνεται το οικονομικό έτος (Απρίλιος 2018-Μάρτιος 2019) της Vodafone Ελλάδος, με την εταιρεία να ενισχύει τόσο τα έσοδα όσο και τη λειτουργική της κερδοφορία.

Ειδικότερα, η ελληνική θυγατρική, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Vodafone, παρουσίασε αύξηση εσόδων 7,2%, φθάνοντας τα 937 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 874 εκατομμυρίων την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα, το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανήλθε σε 301 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 9,4%, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, κατά 31,25%, αγγίζοντας τα 126 εκατομμύρια ευρώ (96 εκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά). Ένας ακόμα βελτιωμένος δείκτης της Vodafone Ελλάδος ήταν τα έσοδα από υπηρεσίες, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 2,4%, φθάνοντας τα 875 εκατομμύρια.

Σε ότι αφορά τη βάση πελατών της εταιρείας, αυτή επηρεάστηκε από την εκκαθάριση που πραγματοποιήθηκε στην καρτοκινητή, με το συνολικό αριθμό πελατών στην κινητή τηλεφωνία να ανέρχεται στα 4,964 εκατομμύρια (περίπου 380.000 λιγότεροι από την περυσινή χρονιά). Η εκκαθάριση αυτή οδήγησε και σε ενίσχυση της βάσης των συνδρομητών συμβολαίου, το ποσοστό των οποίων στο σύνολο της βάσης της εταιρείας, έφθασε το 33,2%, αυξημένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αυξητικά κινήθηκε και το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη κινητής (ARPU), τουλάχιστον για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, για το οποίο έδωσε αποτελέσματα η εταιρεία. Ειδικότερα, το ARPU έφθασε τα 9,3 ευρώ, από 8,2 στο περυσινό αντίστοιχο τρίμηνο, με τους συνδρομητές συμβολαίου να συνεισφέρουν 21 ευρώ το μήνα και τους πελάτες καρτοκινητής 3,5 ευρώ.

Τέλος, οι πελάτες ευρυζωνικών συνδέσεων έφθασαν στις 942 χιλιάδες με την εταιρεία να προσθέτει 3 χιλιάδες στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019 και 21 χιλιάδες στο σύνολο του έτους.