Έρχεται το Android 10  και είναι… σκοτεινό

Έρχεται το Android 10 και είναι… σκοτεινό

Συντάκτης: Deasy @ 13.05.2019

Βεβαίως και ζηλεύουμε (με την καλή την έννοια) τους καλούς συναδέλφους στην άλλη πλευρά του ωκεανού που έχουν την ευκαιρία να βλέπουν πρώτοι τα νέα καλούδια, οπότε βεβαίως και ζηλεύουμε όσους είδαν την 3η beta του Android Q ή Android 10 αν το έχεις με τους αριθμούς.

Πρώτα πρώτα να σημειώσουμε ότι η beta με αριθμό 3 δείχνει πως η νέα έκδοση έχει προχωρήσει αρκετά όσον αφορά στην προετοιμασία της για να φτάσει στον κόσμο αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη. Υπολογίζουμε πρόχειρα πως θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία έκδοση μέχρι το Android 10 να αρχίσει να κουδουνίζει σε tablets και smartphones.
Λεπτομέρειες της νέας έκδοσης έγιναν γνωστές στο συνέδριο Google I/O την περασμένη εβδομάδα και απ’ όσα διαβάζουμε το Android 10 θα έχει βελτιωμένες λειτουργίες ασφάλειας για τις οποίες όμως θα μιλήσουμε όταν βάλουμε και εμείς τα χεράκια μας στο νέο λογισμικό.

Στη νέα έκδοση η εταιρεία θα λανσάρει τη “σκοτεινή” έκδοση του Dark Theme, με λίγα λόγια αν θέλεις όλα θα μπορούν να γίνουν μαύρα στην οθόνη σου. Βολικό αν είσαι από εκείνους που με το που ανοίγουν το μάτι ανοίγουν και το smartphone και… στραβώνονται από την αντίθεση που δημιουργεί η λευκή οθόνη.

Η Google θα διευκολύνει τους κατασκευαστές εφαρμογών στην υιοθέτηση του “σκοτεινού” περιβάλλοντος οπότε ετοιμάσου για… μαυρίλες από το προσεχές φθινόπωρο το οποίο ούτως ή άλλως εκ της φύσης του είναι κομματάκι γκρίζο όσον αφορά τη διάθεση.

Οι καλοί συνάδελφοι στο Verge (που είδαν την beta 3 πριν από άλλους) εξηγούν τα πώς και τα γιατί.