Αύξηση 48% στις πωλήσεις των smart watches

Αύξηση 48% στις πωλήσεις των smart watches

Συντάκτης: Deasy @ 06.05.2019

Τα πάνω της έχει πάρει για τα καλά η αγορά των έξυπνων ρολογιών, όπως τουλάχιστον μαρτυρούν τα αποτελέσματα των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2019, τα οποία δείχνουν μια αύξηση της τάξεως του 48%.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, που μετράει τις αποστολές προϊόντων, εννιά κατασκευαστές ελέγχουν το 75%, με την Apple να αποτελεί το κυρίαρχο όνομα, καθώς της αντιστοιχεί ένα στα τρία έξυπνα ρολόγια. Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε αύξηση 49% στις πωλήσεις διατηρώντας το ποσοστό της σε επίπεδα άνω του 35% (35,8%). Από τα πρώτα ονόματα της λίστα των κατασκευαστών, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρουσίασε η Samsung (σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018). Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ανέβηκαν κατά 127%, με το μερίδιό της να ανεβαίνει από το 7,2% στο 11,1%. Πολύ μεγάλη αύξηση παρουσίασε και η Huawei, η οποία από επίπεδα κάτω του 1% ανέβηκε στο 2,8% σε μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Counterpoint τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που οδηγούν τους καταναλωτές στην απόκτηση ενός smart watch είναι οι λειτουργείες υγείας και fitness, με τη δυνατότητα πληρωμών ή την αποδοχή κλήσεων και SMS να αποτελούν επιπλέον στοιχεία που επίσης βοηθούν τη συγκεκριμένη αγορά.