Στο Facebook περιμένουν τις καμπάνες

Στο Facebook περιμένουν τις καμπάνες

Συντάκτης: Deasy @ 25.04.2019

Το Facebook ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιά και -σιγά την είδηση- τα νούμερα εξακολουθούν να τραβάνε την ανηφόρα. Βεβαίως όμως αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν μία υποσημείωση πως το Facebook έχει κρατήσει στην άκρη 3-5 δισ. δολάρια για την περίπτωση που οι αμερικανικές αρχές προχωρήσουν σε κυρώσεις σε βάρος της εταιρείας για τις γνωστές υποθέσεις (μη) προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Λόγω αυτής της πρόβλεψης τα κέρδη μειώθηκαν κατά 51% στα 2,43 δισ. δολάρια επί συνόλου πωλήσεων 15 δισ. που αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με πέρυσι.

Για το πρώτο τρίμηνο το Facebook ανακοίνωσε 1,56 δισ. καθημερινά ενεργούς χρήστες και 2,37 δισ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση με τις ΗΠΑ και τον Καναδά να αποτελούν συνδυαστικά τη μεγαλύτερη αγορά του κοινωνικού δικτύου και την Ευρώπη να ακολουθεί από ακρετή απόσταση. Για να το πούμε με αριθμούς τα έσοδα του Facebook στις δύο βορειοαμερικανικές χώρες έφτασαν τα 7,2 δισ. και στην Ευρώπη τα 3,6 δισ. ενώ Ασία και Ειρηνικός συνεισέφεραν με το ταπεινό ποσό των 2,6 δισ. και οι υπόλοιπος κόσμος (Κεντρική και Νότια Αμερική και Αφρική δηλαδή) με 1,43 δισ.

Το μέσο έσοδο ανά χρήστη στο πρώτο τρίμηνο ήταν 6,4 δολάρια από 5,5 δολάρια πριν από ένα χρόνο και για να δεις πόσο ανοιχτοχέρηδες είμαστε εμείς εδώ στην Ευρώπη, το μέσο έσοδο στην περίπτωσή μας είναι 9,5 δολάρια από 8,12 δολάρια πριν απο έναν χρόνο.

Αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν περιμένεις μια καμπάνα, τύφλα να έχει η αναστάσιμη.