Επιστρέφει η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου το Μάρτιο

Επιστρέφει η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου το Μάρτιο

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 08.02.2019

Καλώς την και ας άργησε. Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο θεσμός που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια από τον GR.E.C.A. (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου), επιστρέφει και φέτος, αυτή τη φορά το Μάρτιο και ειδικότερα από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Η μετάθεσή της στις συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι μια κίνηση που έχει ως στόχο να τονώσει ακόμα περισσότερο το θεσμό, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούνταν το Νοέμβριο, αμέσως μετά τη Black Friday. Ωστόσο, η ύπαρξη δύο εκπτωτικών θεσμών σε τόσο κοντινές ημερομηνίες είχε ως αποτέλεσμα να «συγκρούονται» και μεταξύ τους, αφού τόσο οι επιχειρήσεις όσο και εμείς οι καταναλωτές δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε στον επιθυμητό βαθμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το διάστημα από 4 έως 11 Μαρτίου, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρία.

Η φετινή διοργάνωση διευρύνει τις δράσεις πέρα από τις συνηθισμένες προσφορές των εμπόρων & συγκεκριμένα, οι ενέργειες και οι δράσεις της εβδομάδας θα βασιστούν σε:

-  Αποκλειστικές προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων

-  Εκπαιδεύσεις σχετικά με τους τομείς i) Ασφάλεια συναλλαγών και Online πληρωμές , ii)Προσωπικά δεδομένα και GDPR  iii)Δικαιώματα καταναλωτή

-  Ενημέρωση σχετικά με τα προνόμια του Σήματος Αξιοπιστίας του GR.EC.A (Trustmark)

Οι παραπάνω ενέργειες και δράσεις θα υλοποιηθούν με εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, συνεντεύξεις στελεχών του κλάδου και σχετική αρθρογραφία.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω e-mail: eCommerceWeek@greekecommerce.gr  ή στο τηλέφωνο 210 7279167.