«Έξυπνη Αποκομιδή» στο Eμπορικό Tρίγωνο της Αθήνας

«Έξυπνη Αποκομιδή» στο Eμπορικό Tρίγωνο της Αθήνας

Με τη συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Vodafone.

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 01.02.2019

Vodafone και Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σήμερα για την υλοποίηση της νέας, καινοτόμου υπηρεσίας «Έξυπνη Αποκομιδή», που εφαρμόζεται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Η υπηρεσία της «Έξυπνης Αποκομιδής», προσφέρει την ευχέρεια στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του Τριγώνου να μαθαίνουν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ειδοποίηση για το πότε φτάνει το απορριμματοφόρο στην πόρτα τους, ώστε έγκαιρα να βγάλουν τα απορρίμματά τους στον δρόμο, δεδομένου ότι η περιοχή έχει απαλλαχθεί από κάδους απορριμμάτων.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που μαζί με άλλες ψηφιακές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων έχει στόχο να αναβαθμίσει την εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας και να το ξανακάνει προορισμό περιπάτου και αναψυχής. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, η “Έξυπνη Αποκομιδή, με τον νέο αστικό εξοπλισμό, τις πεζοδρομήσεις, τον σύγχρονο φωτισμό και τους κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, μετατρέπουν το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σε αυτό που οφείλει να είναι ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο. Και δίνει το παράδειγμα για το πώς μπορεί συνεργατικά και αποτελεσματικά να λειτουργεί μια σύγχρονη πρωτεύουσα, όπως η Αθήνα».

Η υλοποίηση της νέας υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε από τη θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, Vodafone Innovus, ενσωματώνοντας την επιτυχημένη εφαρμογή διαχείρισης οχημάτων Vodafone IoT Fleet Control στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας. Μια εφαρμογή που αξιοποιεί το ΙοΤ και τα κινητά δίκτυα της Vodafone, βοηθώντας τον δήμο να παράσχει νέες, καινοτόμες υπηρεσίες για όλους.   

Με τη χρήση της υπηρεσίας Vodafone IoT Fleet Control ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των απορριμμάτων στον δρόμο, μειώνοντας την επιβάρυνση της περιοχής, ενώ γίνεται η βέλτιστη διαχείριση της διαδικασίας εξαγωγής και αποκομιδής των απορριμμάτων.

ετά την επιτυχημένη λειτουργία στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων η χρήση της εφαρμογής θα επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου.

To πρόγραμμα πιλοτικής παρέμβασης του Εμπορικού Τριγώνου δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Αθήνας και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).