Απάτη με δόλωμα Bitcoins στο Twitter

Απάτη με δόλωμα Bitcoins στο Twitter

Συντάκτης: Deasy @ 14.11.2018

Οι τρόποι που βρίσκουν οι απατεώνες για να επιχειρήσουν να ξεγελάσουν κόσμο είναι πολλές φορές εξαιρετικά ευρηματικοί, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό.

Το τελευταίο κύμα απάτης που κυκλοφορεί στο Twitter έχει δημιουργηθεί από άγνωστους μέχρι τώρα δράστες οι οποίοι αφού αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορους λογαριασμούς γνωστών εταιρειών και προσώπων, προσπαθόυν να πείσουν τους ανυποψίαστους χρήστες πως μοιράζουν Bitcoin. Περιλαμβάνουν βέβαια ένα σχετικό link, που καλό είναι να μην το πατήσεις αν δεν ψάχνεις για μπελάδες.

Η απάτη ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με λογαριασμούς που εμφάνιζαν το γαλάζιο σήμα του Twitter (ένδειξη πως ο λογαριασμός είναι γνήσιος και ανήκει σε ένα γνωστό πρόσωπο ή εταιρεία) και υποτίθεται ότι ανήκαν στον Elon Musk. Ο κανονικός λογαριασμός του ιδρυτή της Tesla δεν είχε παραβιαστεί, όμως οι απατεώνες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλους που είχαν ήδη τη βούλα του Twitter και να βάλουν τη φωτογραφία του Elon.

Μετά έγραψαν ένα μήνυμα πως ο Elon Musk μοιράζει Bitcoins με αφορμή την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου της Tesla και φαίνεται πως αρκετοί την πάτησαν. Αυτό το τρικ επαναλήφθηκε κάμποσες φορές από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Οι απατεώνες φαίνεται πως απέκτησαν πρόσβαση και στον λογαριασμό της εταιρείας λιανικής Target, καθώς και σε λογαριασμούς στελεχών της Google. To Twitter παρενέβη μόλις έγινε αντιληπτό το θέμα και αποκατέστησε τον έλεγχο των λογαριασμών από τους νόμιμους κατόχους τους. Στο μεταξύ, προσοχή, κανένας δεν μοιράζει Bitcoin από το παράθυρο.