5G iPhone το 2020

5G iPhone το 2020

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 05.11.2018

Αρκετά αργότερα από άλλους μεγάλους κατασκευαστές αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο 5G iPhone η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του FastCompany, το οποίο εκτιμά ότι το ντεμπούτο της αμερικανικής εταιρείας θα γίνει προς τα τέλη του 2020. Με άλλα λόγια αν ακολουθηθεί η συνήθης μέχρι τώρα διαδικασία των λανσαρισμάτων το 5G iPhone θα πρέπει να αναμένεται στο μεθεπόμενο, το Σεπτέμβριο του 2020.

Προμηθευτή του 5G chip θα είναι η Intel με το FastCompany να εκτιμά ότι η Apple θα προσπεράσει το chip που ήδη δοκιμάζεται για το διάδοχό του τη μεθεπόμενη χρονιά. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε οι λόγοι που οδηγούν την Apple στην απόφαση να μην δοκιμάζει το υπάρχον chip της Intel είναι συμπτώματα υψηλής θερμοκρασίας σε τέτοια επίπεδα που είναι αισθητή και στην εξωτερική επιφάνεια της συσκευής, όπως επίσης και η επιβάρυνση της μπαταρίας. Επομένως, θέλει να κινηθεί σε μια πιο ώριμη κατάσταση, που δεν θα προκαλεί πιθανή δυσαρέσκεια στον καταναλωτή.

Ταυτόχρονα, μια άλλη παράμετρος της κίνησης είναι το αρκετά περιορισμένο εύρος των 5G δικτύων μέσα στο 2019. Μολονότι θα δούμε αρκετούς κατασκευαστές να παρουσιάζουν smartphones που θα υποστηρίζουν το 5G (Huawei, Samsung, Xiaomi είναι ανάμεσα σ΄ αυτούς) τα δίκτυα 5G θα έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά περιορισμένη κλίμακα (και κατ’ επέκταση οι υπηρεσίες που βασίζονται σ’ αυτά τα δίκτυα), που αντίστοιχα περιορισμένο θα είναι το όφελος και του καταναλωτή.