Επιτυχημένη πτήση για την Virgin Galactic

Επιτυχημένη πτήση για την Virgin Galactic

Συντάκτης: Deasy @ 05.12.2016

Την πρώτη επιτυχημένη, δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, SpaceShipTwo, πάνω από την έρημο Μοχάβι στις ΗΠΑ, επιστρέφοντας τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων της εταιρείας, που είχαν βιώσει το πρώτο τους θανατηφόρο ατύχημα στην αντίστοιχη δοκιμαστική πτήση πριν από δύο χρόνια.

Το SpaceShipTwo αποκολλήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα από το μεταγωγικό WhiteKnightTwo που το μεταφέρει σε υψηλό υψόμετρο και κινήθηκε ελεύθερα για 10 περίπου λεπτά, χωρίς όμως να ενεργοποιήσει τους πυραύλους, πριν προσγειωθεί ξανά στη βάση της εταιρείας. Το μέγιστο υψόμετρο που κινήθηκε το SpaceShipTwo ήταν τα 50.000 πόδια, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του άγγιξε τα 0,6 Mach (735 χλμ/ώρα).

Παρά το μικρό χρόνο που έμεινε στον αέρα, η Virgin Galactic, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, κατάφερε να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για την απόδοση του SpaceShipTwo. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα σημαντικό θετικό βήμα για το διαστημικό πρόγραμμα της εταιρείας, η οποία δεν είχε πραγματοποιήσει κάποια αντίστοιχη πτήση (πτήση και αποκόλληση) εδώ και δύο χρόνια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα της Virgin Galactic είναι η πραγματοποίηση πτήσεων για το κοινό, σε χαμηλή τροχιά, διάρκειας περίπου δύο ωρών.