Ένα «κόσμημα» και ένα app σε προστατεύουν από τον ήλιο

Ένα «κόσμημα» και ένα app σε προστατεύουν από τον ήλιο

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 11.06.2019

Ασφάλεια κάτω από τον ήλιο υπόσχεται το My Skin Track UV, ο πρώτος φορέσιμος ηλεκτρονικός αισθητήρας χωρίς μπαταρία της La Roche-Posay σε συνδυασμό με την εφαρμογή που τον συνοδεύει. Πρόκειται για τη νέα εξατομικευμένη λύση της La Roche-Posay που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εκκολαπτήριο Τεχνολογίας της L'Oréal και προσφέρει πληροφορίες αλλά και συστάσεις από την έκθεση στον ήλιο και τις ακτίνες UVA και UVB. Κατά συνέπεια μέσω του My Skin Track UV οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές σε ό,τι αφορά την προστασία του δέρματός τους.

Ο νέος φορέσιμος αισθητήρας έχει διαστάσεις 12 χιλιοστά πλάτος και 6 χιλιοστά ύψος, είναι αδιάβροχος και διαθέτει ένα ανθεκτικό συρμάτινο κλιπ για να στερεώνεται εύκολα στα ρούχα ή σε κάποιο αξεσουάρ. Ακόμα και να φορεθεί ως ένα διακριτικό κόσμημα από το λαιμό. Κατά συνέπεια μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινή ζωή και ρουτίνα όσων τον χρησιμοποιούν. Ενημερώνεται αυτόματα και μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα έως και τριών μηνών, λειτουργεί χωρίς μπαταρίες, καθώς ενεργοποιείται από τον ήλιο. Το My Skin Track UV μπορεί να μεταφέρει με απλό τρόπο τα αποθηκευμένα δεδομένα στο smartphone του χρήστη χάρη στη συνοδευτική εφαρμογή, φέρνοντας κοντά τη μία συσκευή στην άλλη. Πέραν των εκτενών δεδομένων σχετικά με την ακτινοβολία UV, η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για τα επίπεδα υγρασίας, γύρης και ρύπανσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, για το My Skin Track UV πραγματοποιήθηκε μελέτη σε συνθήκες πραγματικής ζωής σχετικά με το πώς το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ανάλογα με τα διαφορετικά επίπεδα ηλιοφάνειας, ρύπανσης, γύρης, υγρασίας και θερμοκρασίας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, σε 76 γυναίκες και άνδρες με διαφορετικό τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος και διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως η αλλεργία, το έκζεμα και η ακμή. Μετά από οκτώ ημέρες καθημερινής χρήσης του αισθητήρα, το 78% των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από την εφαρμογή διευκολύνουν τη διαχείριση του δέρματός τους, ενώ το 67% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι άλλαξαν συμπεριφορά αφού διάβασαν τις πληροφορίες της εφαρμογής.

Το My Skin Track UV είναι διαθέσιμο στο apple.com αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα Apple σε όλον τον κόσμο, στην τιμή των 59,95 δολαρίων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το My Skin Track UV μπορείτε να βρείτε εδώ.