Μυστικά επαγγελματικής φωτογράφισης με το Huawei P10

Μυστικά επαγγελματικής φωτογράφισης με το Huawei P10

Συντάκτης: Advertorial @ 09.06.2017

Εξαιρετικά πορτρέτα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πολύ ωραίο contrast, βραδινές φωτογραφίες με λεπτομέρεια, lightpainting. Όχι δεν αναφερόμαστε επιγραμματικά στα χαρακτηριστικά κάποιας DSLR φωτογραφικής μηχανής αλλά στις ικανότητες του νέου smartphone της Huawei, το P10 και το P10 Plus. Δύο συσκευές στις οποίες η Huawei συνεργάστηκε εκ νέου με την Leica για να προσφέρουν εφάμιλλες, με ένα ακριβό φωτογραφικό εξοπλισμό, δυνατότητες. Πως όμως καταφέρνουν τα νέα τηλέφωνα αυτά τα χαρακτηριστικά; Ας δούμε μερικά από τα μυστικά τους.

Πορτρέτα. Η διπλή κάμερα του Huawei P10 με το φωτεινό διάφραγμα αξιοποιεί μια ειδική τεχνολογία 3D ανίχνευσης προσώπου, το οποίο μεταξύ άλλων επιτρέπει την ομαλή αποεστίαση του φόντου (bokeh). Στη λειτουργία πορτραίτου, το P10 αναλύει ταυτόχρονα μέχρι και 190 χαρακτηριστικά σημεία στο καρέ μας, προσφέροντας εξαιρετική λεπτομέρεια και κατ’ επέκταση ποιότητα στη φωτογραφία μας.

Selfies: Μας αρέσουν δεν μας αρέσουν οι selfies πρόκειται για μια πολύ ισχυρή τάση στη φωτογράφιση (άρα μάλλον μας αρέσουν) και η Huawei έρχεται να την υποστηρίξει προσφέροντας μια μπροστινή κάμερα ανάλυσης 8MP σε συνεργασία επίσης με τη Leica. Ο νέος αισθητήρας παίρνει διπλάσιο φως, με αποτέλεσμα πιο καθαρές φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Όταν δε μια ομάδα φίλων εμφανίζεται μπροστά από την μπροστινή κάμερα δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς. Το P10 αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ευρυγώνιας λήψης και χωράει έτσι όλους τους φίλους μας.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες: Με το Huawei P9 έγινε η εντυπωσιακή αρχή και στο P10 η ασπρόμαυρη φωτογράφιση κάνει ένα βήμα πιο πάνω. Στο νέο smartphone έχουμε στη διάθεσή μας έναν ακόμη ισχυρότερο μονοχρωματικό αισθητήρα 20 MP, που συνδυάζεται με τον φακό Leica SUMMARIT-Η, με διάφραγμα F2.2 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Προσθέστε και μερικά εντυπωσιακά εφέ και το Huawei P10 έρχεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ζωγραφική με φως - lightpainting: Ένα είδος φωτογραφίας με πολύ μεγάλη δημοτικότητα στους επαγγελματίες έρχεται να χωρέσει και στις μικρές διαστάσεις του P10. Απαραίτητη βέβαια η χρήση τριπόδου, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας έκθεσης.  Στο P10 έχουμε στη διάθεσή μας 4 λειτουργίες που επιτρέπουν την καλλιτεχνική καταγραφή από τα ίχνη που αφήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τη νύχτα (Car light trails), το γκράφιτι στον αέρα (Light graffiti – όταν κρατάμε μια εστία φωτός, π.χ. κερί ή φακό και ζωγραφίζουμε με το φως), τη λήψη πραγματικά ξεχωριστών φωτογραφιών ρεόντων υδάτων (Silky water) ή εντυπωσιακά πλάνα από την κίνηση των αστεριών (Star track).

Pro λειτουργία: Οι πιο προχωρημένοι χρήστες του Huawei P10 αναμφίβολα θα εντυπωσιαστούν από τη χρήση της λειτουργία αυτής, που τους παρέχει τον πλήρη έλεγχο των παραμέτρων των φωτογραφιών - όπως και σε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR. Στο P10, μπορούμε να αλλάξουμε το ISO, την ταχύτητα του κλείστρου και να παίξουμε με την εστίαση. Ακόμα ρυθμίζουμε χειροκίνητα την έκθεση και την ισορροπία του λευκού.

Για να ολοκληρώσει τη φωτογραφική εμπειρία που προσφέρει το P10, η Huawei προσφέρει στην αγορά και μερικά χρήσιμα gadgets, όπως το -συμβατό με την τεχνολογία Ταχείας Φόρτισης-power bank για να μην μένετε ποτέ από μπαταρία, το ειδικό selfie stick για μοναδικές φωτογραφικές εμπειρίες, τον ειδικό φορτιστή αυτοκινήτου, και τον αντάπτορα με το το καλώδιο USB C/USB A.  Για να μεταφέρουμε εύκολα τις φωτογραφίες μας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αξεσουάρ πολύ χρήσιμα που είτε εξασφαλίζουν ότι δεν θα ξεμείνουμε ποτέ από ενέργεια είτε μας βοηθούν στη διαδικασία της φωτογραφίας είτε τέλος στη διαδικασία μεταφοράς των φωτογραφικών μας αρχείων.