Ο Mozilla κλείνει την κλειδαρότρυπα στο Facebook

Ο Mozilla κλείνει την κλειδαρότρυπα στο Facebook

Συντάκτης: Deasy @ 02.04.2018

 

Μπορεί οι περισσότεροι σήμερα να χρησιμοποιούν τον Chrome της Google όμως ο Mozilla ήταν ο browser που πρώτος κλόνισε την πρωτοκαθεδρία του Internet Explorer και οι τελευταίες βελτιώσεις του δεν περνούν απαρατήρητες.

Η τελευταία έκδοση του Mozilla Firefox έχει μια προνομιακή θέση στους υπολογιστές μας και εκτιμούμε ιδιαιτέρως την ταχύτητά της, όμως αυτό που θα κάνει ίσως πολύ περισσότερους να την εγκαταστήσουν είναι η προσαρμοσμένη έκδοση που “κλείνει την πόρτα” στην αδιακρισία του Facebook. Εξηγούμαστε αμέσως.

Οι δημιουργοί του δημοφιλούς browser ανακοίνωσαν μια επέκταση που ονομάζεται Facebook Container Extension και δεν επιτρέπει στο Facebook να βλέπει τις online ενέργειές σας όταν βρίσκεστε εκτός των τειχών του Facebook. Η επέκταση λειτουργεί αρκετά απλά. Μετά την εγκατάστασή της θα σε… πετάξει έξω από το Facebook (μην ανησυχείς) και όταν θέλεις να ξανασυνδεθείς με το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο, ο Mozilla θα σε βάλει σε μια “απομονωμένη” καρτέλα ώστε οι ενέργειές σου εντός του Facebook να μην αλληλεπιδρούν με τις ενέργειές σου στις άλλες καρτέλες. Με τον τρόπο αυτό, οι αναζητήσεις σου στο Google για παράδειγμα δεν θα χρησιμοποιούνται για να εμφανίζονται σχετικές σελίδες ή ομάδες χρηστών στη ροή των ενημερώσεών σου στο Facebook.

Δοκίμασέ τό και αν θέλεις μας λες τις εντυπώσεις σου. Οι άνθρωποι του Mozilla εξηγούν τα τι και τα πώς εδώ.