Γεννηθήτω Google Pixelbook

Γεννηθήτω Google Pixelbook

Συντάκτης: Deasy @ 05.10.2017

H Google ανακοίνωσε χθες το Pixelbook, το οποίο είναι βασικά η αναγέννηση του Chromebook Pixel και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στον χώρο των φορητών υπολγοστών,

Βασικά έχουμε να κάνουμε με ένα Chromebook με οθόνη 12,3 ιντσών και πληκτρολόγιο που μας θυμίζει το Macbook. Ίσως όχι τυχαία, καθώς η Google απευθύνεται στο ίδιο τμήμα της αγοράς με εκείνο που προσεγγίζει το φορητό της Apple.

Στο εσωτερικό του Pixelbook βρίσκουμε έναν 7ης γενιάς Intel Core i5, 8 GB μνήμης και αποθηκευτικό χώρο 128 GB. Υπάρχουν επίσης δυο υποδοχές USB-C, ενώ αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη ως tablet με το συνδυασμό του ειδικού στυλό που πωλείται ως πρόσθετο εξάρτημα στην τιμή των 100 δολαρίων.

Το μηχανάκι στη βασική του έκδοση πωλείται αντί 999 δολαρίων και ανάλογα με τον εξοπλισμό μπορεί να φτάσει τα 1650 δολάρια. Η διάθεση στις ΗΠΑ ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου, οπότε αν σου γυάλισε το μάτι και ξέρεις κάποιον που θα περάσει τον Ατλαντικό εκείνες τις ημέρες και -το βασικότερο- έχεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που στριφογυρίζει στο 1,8 (1 ευρώ = 1,8 δολάριο δηλαδή), ξέρεις τι να κάνεις.