Επίθεση στην Dreamhost

Επίθεση στην Dreamhost

Με πολιτικό άρωμα

Συντάκτης: Deasy @ 24.08.2017

Η Dreamhost είναι από τα μεγάλα ονόματα παγκοσμίως στη φιλοξενία websites και διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών, θα λέγαμε πως είναι ένα από τα δέκα, ίσως και πέντε, σημαντικότερα, αλλά η χθεσινή ημέρα δεν ήταν καλή για την εταιρεία και τους πελάτες της, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης DDoS.

Εντελώς συμπτωματικά (χμμ) χθες εκπρόσωποι της εταιρείας επρόκειτο να συναντηθούν με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση της φιλοξενίας του site Disruptj20.org, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να οργανώσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ.

Αρχικά το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να του δοθούν και μη δημοσιευμένα στοιχεία του site, καθώς και το αρχείο καταγραφής όλων των επισκεπτών του site (ουπς). H Dreamhost αρνήθηκε κατηγορηματικά, το υπουργείο αναθεώρησε τη στάση του και η εταιρεία χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως τεράστια νίκη για την προστασία του διαδικτυακού απορρήτου.

Η επίθεση DDoS όμως μπορεί να μην έχει σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά να σχετίζεται με τη φιλοξενία που παρέχει η Dreamhost στο Punished Stormer, δηλαδή τη νέα έκδοση του φιλοναζιστικού Daily Stormer για το οποίο έχουμε γράψει και στο deasy. 

Συνολικά η Dreamhost φιλοξενεί 1,5 εκατ. sites και όπως φαίνεται η συγκεκριμένη επίθεση πήρε ξερά και χλωρά μαζί...