Ο καπνός, η φωτιά και το Google.com

Ο καπνός, η φωτιά και το Google.com

Προβλήματα του Πρώτου Κόσμου που λέει και μια ψυχή

Συντάκτης: Deasy @ 27.07.2017

Αν και η αναζήτηση στο Internet μπορεί να γίνεται πια από το πεδίο διευθύνσεων του browser, πολλοί ακολουθούν την τελετουργική επίσκεψη στο www.google.com και από εκεί κάνουν την αναζήτηση που θέλουν.

Η πρώτη σελίδα της υπηρεσίας αναζήτησης που για πολλούς αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την πρώτη σελίδα του διαδικτύου μπορεί να αλλάξει. Μπορεί και όχι. Ας δούμε τι ξέρουμε.

Αν διαβάζεις τακτικά το deasy.gr θα γνωρίζεις ήδη πως η Google παρουσίασε αλλαγές στο Google feed, γεγονός που για τον Guardian ήταν αρκετό -κατά τα φαινόμενα- για να σηματοδοτήσει μια επικείμενη δραστική αλλαγή στην πρώτη σελίδα της υπηρεσίας αναζήτησης.

Εκεί, δηλαδή, που σήμερα έχουμε το… λευκό που ξεχωρίζει θα μπορεί, ίσως, να βλέπεις σύντομα διάφορα πράγματα, όπως ειδήσεις, ίσως και προτάσεις για επισκέψεις ίσως και διαφημίσεις. Το τελευταίο μάλλον είναι δεδομένο στην περίπτωση που τα προηγούμενα βρουν τον δρόμο για την -μάλλον- πιο περιζήτητη home page του διαδικτύου.

Υπάρχει άραγε φωτιά; Ενδεχομένως ναι, καθώς εκπρόσωπος της Google που επικοινώνησε με το Ars Technica επιβεβαίωσε ότι “κάτι” από το Feed θα περάσει στο google.com αλλά στην έκδοση για κινητό τηλέφωνο και tablet. Για τα desktop ίσως υπάρξει κάτι ίσως και όχι, ο άνθρωπος της Google φαίνεται να το αφήνει στη φαντασία μας.

Τουλάχιστον όταν και αν συμβεί θα είσαι υποψιασμένος…