Λεπτομέρειες για το «πανελλαδικό WiFi»

Λεπτομέρειες για το «πανελλαδικό WiFi»

Συντάκτης: Deasy @ 21.11.2013

Σημαντικές λεπτομέρειες για το σχέδιο κάλυψης με WiFi δημόσια δίκτυα το «σύνολο της ελληνικής επικράτειας» δίνει σήμερα η στήλη «Βηματοδότης» στο tovima.gr.

Ειδικότερα, το σχέδιο που συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο περιλαμβάνει την εγκατάσταση δικτύων σε 30.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν 250 νοσοκομεία, 250 σημεία σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς επίσης και άλλα 1.000 σε λιμάνια-αεροδρόμια και 325 σε δήμους και κοινότητες, ενώ επανενεργοποιούνται άλλες 600 κεραίες σε δήμους.

Επιπρόσθετα, στο παιχνίδι μπαίνει και ο Hellas Sat με 250 δωρεάν συνδέσεις, καθώς και ο ΟΤΕ, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για την «τοποθέτηση ειδικής κεραίας σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους ανά τη χώρα, που θα διαθέτουν Wi-Fi και Internet δωρεάν σε εμβέλεια 300 μέτρων». Τέλος, σημαντική φαίνεται ότι θα είναι και η εμπλοκή μιας τράπεζας στο σχέδιο, η οποία θα εγκαταστήσει κεραίες WiFi στα ΑΤΜ που διαθέτει καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των καταστημάτων της.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε μια ακόμα σημαντική παράμετρο του σχεδίου: τα WiFi δίκτυα θα διαθέτουν ειδικά φίλτρα με τα οποία θα αποκλείεται η είσοδος σε άσεμνο περιεχόμενο καθώς επίσης και η δυνατότητα κατεβάσματος τραγουδιών ή κινηματογραφικών ταινιών.