Μη χτυπάς τον ανήμπορο

Μη χτυπάς τον ανήμπορο

Ακούς Apple;

Συντάκτης: Deasy @ 09.03.2012

Είναι της μόδας οι μηνύσεις και οι αγωγές μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας τον τελευταίο καιρό και το νομικό τμήμα της Apple έχει ένα μεγάλο ρόλο σε αυτά τα δικαστικά πάρε-δώσε που λίγο απέχουν από το κοινώς λεγόμενο ξεκατίνιασμα.

Η διένεξη της εταιρείας με την Samsung, κυρίως στη Γερμανία, είναι γνωστή και πότε η μία πότε η άλλη πλευρά πανηγυρίζει για μια νίκη που πέτυχε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εκτός από αυτή την υπόθεση που φαίνεται πως θα κρατήσει για αρκετό καιρό η Apple έστρεψε τα νομικά της όπλα εναντίον μιας άλλης εταιρείας που δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση - την Kodak.

H Apple επιχείρησε να σύρει την Kodak στα δικαστήρια κατηγορώντας την για μη εγκεκριμένη χρήση ευρεσιτεχνιών που είναι κατοχυρωμένες στο όνομά της. Η Kodak, όπως ίσως θα έχετε ακούσει, έχει ζητήσει την ενεργοποίηση των διατάξεων του πτωχευτικού Δικαίου των ΗΠΑ για την προστασία από τους πιστωτές της και προσπαθεί να ανακάμψει. Ομως ο δικαστής που επιβλέπει τη συγκεκριμένη διαδικασία απέρριψε το αίτημα της Apple και καλεί τις δύο εταιρείες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τα βρουν. Η Kodak προτίθεται να πουλήσει τις ευρεσιτεχνίες που έχουν κατοχυρωθεί στο δικό της όνομα προκειμένου να λάβει ένα δάνειο ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων με το οποίο ελπίζει να σωθεί...