Δικτύωση παντού προτείνει η LG

Δικτύωση παντού προτείνει η LG

Συντάκτης: Δημήτρης Μαλλάς @ 05.01.2011

Η άποψη ότι όλες οι καταναλωτικές συσκευές -ακόμη και οι λευκές- θα διασυνδεθούν μεταξύ τους υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, η LG αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Έτσι, παρουσίασε στη CES μία τεχνολογία ονόματι Thinq που ενσωματώνεται σε μία σειρά από συσκευές όπως είναι το ψυγείο, ο φούρνος μικροκυμάτων, το πλυντήριο και ρομπότ - καθαρίστρια με αποτέλεσμα οι συσκευές αυτές να συνδέονται ασύρματα τόσο μεταξύ τους όσο και με ένα προσωπικό υπολογιστή ή ακόμη και ένα smartphone. Η τεχνολογία είναι εγκατεστημένη σε ορισμένα από τα νέα μοντέλα της κορεατικής εταιρείας, ενώ τα smartphones που την υποστηρίζουν είναι αυτά με Android.

Γενικότερα, η τεχνολογία αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των συσκευών, τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των καταναλωτών. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο απλή θα είναι στη χρήση της, καθώς δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται να ξέρεις από χρήση μακροεντολών για να λειτουργήσεις ένα ψυγείο...

Επιπλέον, η LG έδειξε ξανά την πλατφόρμα Smart TV που προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης μίας τηλεόρασης με το Internet αλλά και με μία σειρά από υπηρεσίες περιεχομένου και ψυχαγωγίας. Η έννοια της δικτυωμένης τηλεόρασης είναι κάτι που προωθεί αρκετά η LG και γενικότερα αποτελεί μία από τις βασικές τάσεις μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών ηλεκτρονικών προϊόντων.

 

Νέα smartphones

Τέλος, οι Κορέατες παρουσίασαν και επισήμως το Optimus 2Χ, το πρώτο smartphone με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται στην πλατφόρμα Tegra 2 της NVidia. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μία εξαιρετικά γρήγορη συσκευή, η οποία επιπλέον έρχεται με οθόνη 4 ιντσών, κάμερα στα 8 megapixel, ενώ βασίζεται στο Android 2.2.