Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ πηγαίνει στις Βρυξέλλες

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ πηγαίνει στις Βρυξέλλες

Συντάκτης: Deasy @ 17.05.2018

Η σπέκουλα τελείωσε, λίγες εβδομάδες μετά την κατάθεσή του στη Γερουσία για την υπόθεση της Cambridge Analytica, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα φτιάξει μια βαλίτσα (υποθέτουμε πως δεν ταξιδεύει με όλη του την γκαρνταρόμπα) και θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τις Βρυξέλλες, όχι βέβαια για να γευτεί πραλίνες και άλλες λιχουδιές αλλά για να δώσει εξηγήσεις (και) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πολύκροτο θέμα.

Την αναγγελία έκανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι με σχετικό tweet και με αναφορά στη δήλωσή του η οποία λέει τα εξής: Η Διάσκεψη των Προέδρων συμφώνησε ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη χρήση των δεδομένων. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook έκανε αποδεκτή την πρόσκληση και θα είναι στις Βρυξέλλες το ταχύτερο δυνατόν, ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα, για συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και το προεδρείο της επιτροπής ατομικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων (η επιτροπή είναι γνωστή και ως LIBE):

 

Οι πολίτες της Ε.Ε. δικαιούνται μιας πλήρους και λεπτομερούς εξήγησης, προσθέτει ο Ταγιάνι και καλωσορίζει την απόφαση του Ζάκερμπεργκ να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των εκπροσώπων 500 εκατ. Ευρωπαίων.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως η κατάθεση του Μαρκ στην επιτροπή LIBE θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της οπτικοακουστικής υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου και είμαστε επίσης βέβαιοι πως από τώρα οι τεχνικοί προσθέτουν servers και ανεβάζουν το bandwidth γιατί θα είναι μια μάλλον πολυάσχολη μέρα για τους ίδιους.