Αυτό είναι το Honor 10

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 15.05.2018

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ναυαρχίδας της για το 2018 στην Ευρώπη πραγματοποίησε η Honor σήμερα στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας μια συσκευή ικανή να ανταγωνιστεί με επιτυχία ακριβότερες προτάσεις. Το Honor 10 είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση και σε ένα μεγάλο βαθμό ενδεικτική των υψηλών φιλοδοξιών της κινέζικης εταιρείας να καταστήσει και αυτό το brand ένα δυνατό παίκτη της αγοράς.

Προσεγμένο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά το Honor 10 έρχεται να προσφέρει αρκετά high end χαρακτηριστικά σε τιμή που κυμαίνεται στα μεσαία στρώματα. Εξωτερικά το Honor 10 περιβάλλεται από γυαλί αφήνοντας μια πολύ όμορφη αίσθηση στο χέρι. Όπως μάλιστα σημείωσαν τα στελέχη της εταιρείας, στην κατασκευή του νέου smartphone δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία κατασκευής, 1 στα 5 γυάλινα πίσω καλύμματα πετιούνται αφού δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει η Honor. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε 4 ιριδίζοντα χρώματα που αντανακλούν και προσαρμόζονται χρωματικά στο περιβάλλοντα φωτισμό. Η Honor ονομάζει αυτό το σχεδιασμό ως «the Industry First Color Reflection Design», ενώ τα 4 χρώματα περιλαμβάνουν αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του γκρι και του μαύρου.

Η μπροστινή επιφάνεια της συσκευής καλύπτεται σχεδόν εξολοκλήρου από μία οθόνη μεγέθους 5,84 ιντσών και ανάλυσης 2280x1080 pixels. H συσκευή καταλαμβάνει περίπου το 80% της μπροστινής επιφάνειας, αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη. Παρόλα αυτά κάτω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί το κεντρικό πλήκτρο της συσκευής, που ενσωματώνει και τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλήκτρο είναι τοποθετημένο κάτω από το γυαλί, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χρήση του και η ανάγνωση του αποτυπώματος ακόμα και με βρεγμένο δάχτυλο. Στο πάνω μέρος της οθόνης, έχει υιοθετηθεί το «φρύδι» (notch) που για πρώτη φορά είδαμε στο iPhone X αλλά σταδιακά βλέπουμε όλο και περισσότερους κατασκευαστές να το ενσωματώνουν. Στο notch βρίσκεται μεταξύ άλλων και η selfie κάμερα ανάλυσης 24 megapixels.

Ακολουθώντας τα βήματα της Huawei, η Honor ενσωματώνει αρκετές δόσεις τεχνητής νοημοσύνης στο Honor 10, που έρχονται να το υποστηρίξουν τόσο στο επίπεδο του software όσο και στο hardware. Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει εμφανή την παρουσία της στην κύρια διπλή κάμερα της συσκευής ανάλυσης 24ΜΡ και 16MP, με τους δύο φακούς να προσφέρουν διάφραγμα f1.8. Η κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει πάνω από 500 διαφορετικά σενάρια λήψης, με στόχο να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη φωτογραφία. Για παράδειγμα, όταν αντιλαμβάνεται ότι το κάδρο μίας εικόνας περιλαμβάνει ουρανό προσαρμόζονται έτσι οι ρυθμίσεις στις λήψεις ώστε να τονίζεται περισσότερο το μπλε του χρώμα. Αντίστοιχες αλλαγές συμβαίνουν αυτόματα κατά τη λήψη μίας φωτογραφίας με φαγητό, ώστε το τελευταίο να φαίνεται πιο ελκυστικό. Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης έχουν ενσωματωθεί στη λήψη πορτρέτων, στη λειτουργία 3D portrait lighting ή στη σύνθεση του κάδρου, όπως η λειτουργία smart horizontal alignment, με τη συσκευή να καθοδηγεί το χρήστη ώστε να ευθυγραμμίσει το κάδρο με τη γραμμή του ορίζοντα.

Το Honor 10 έρχεται με τον ισχυρό επεξεργαστή Kirin 970, που έχουμε γνωρίσει στο Huawei Mate 10 αλλά και στα Ρ20 και Ρ20 Pro, ενώ η μνήμη RAM φθάνει τα 4GB. Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αυτονομία της συσκευής με τη μπαταρία να προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Συγκεκριμένα, σε 25 λεπτά στην πρίζα μπορεί να φορτίσει το 50% της μπαταρίας.

Το Honor 10 κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα (στην Ελλάδα λίγες μέρες αργότερα), ενώ η τιμή του στη, χώρα μας ξεκινάει από τα 479 ευρώ.