1 στους 10 Αμερικάνους διέγραψαν το λογαριασμό τους στο Facebook

1 στους 10 Αμερικάνους διέγραψαν το λογαριασμό τους στο Facebook

Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Συντάκτης: Deasy @ 12.04.2018

Ποσοστό 9% των Αμερικάνων χρηστών του Facebook προχώρησαν στη διαγραφή του λογαριασμού τους στην πλατφόρμα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Campridge Analytica, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Techpinions.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ανθρώπων έχει ως στόχο να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι χρήστες της πλατφόρμας μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και ταυτόχρονα να μάθει για τις βασικότερες ανησυχίες τους. Ως προς το τελευταίο περισσότεροι από το 75% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ανησυχούν (πολύ ή λίγο) για το τι πραγματικά συνέβη στην υπόθεση, ενώ ένα 28% απάντησε ότι ποτέ δεν εμπιστεύτηκε το Facebook σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Σε ότι αφορά τον τρόπο με τον αντέδρασαν, εκτός εκείνων που διέγραψαν το λογαριασμό τους, ένα σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (17%) προχώρησε στη διαγραφή της Facebook εφαρμογής, ενώ περισσότεροι από 1 στους 3 (35%) ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν λιγότερο το Facebook, λόγω των ανησυχιών τους. Τέλος, στην ερώτηση τι θεωρούν ότι θα μπορούσε να κάνει το Facebook ώστε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη τους, η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν να γίνει πιο κατανοητό ποια δεδομένα των χρηστών είναι εκείνα που μοιράζονται και οι ίδιοι τελικά να αποφασίσουν αν θέλουν να συμβαίνει ή όχι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σχεδόν στο σύνολο των απαντήσεων οι γυναίκες εμφανίζονται με αρκετά μεγάλη διαφορά πιο ανήσυχες από τους άνδρες.

Βεβαίως αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν τελικά η πραγματικότητα ταυτίζεται με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων και βέβαια κατά πόσο εκείνοι που προχώρησαν στη διαγραφή του λογαριασμού ή της mobile εφαρμογής θα παραμείνουν εκτός ή ήταν απλά μια σπασμωδική αντίδραση. Λογικά απάντηση σ’ αυτό θα μας δώσουν τα επόμενα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook. Ακόμα και αν δεν περιέχουν τέτοια στοιχεία θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι το Facebook θα ερωτηθεί από τους Αμερικάνους δημοσιογράφους.