Δυναμώνει το 'όχι' στο εσωτερικό της Google για τη συνεργασία με το Πεντάγωνο

Δυναμώνει το "όχι" στο εσωτερικό της Google για τη συνεργασία με το Πεντάγωνο

Συντάκτης: Deasy @ 05.04.2018

Πριν από σχεδόν ένα μήνα γράφαμε για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Google η συνεργασία της εταιρείας με το Πεντάγωνο, για την ανάπτυξη μιας λύσης τεχνητής νοημοσύνης που θα βελτιώσει την ανάλυση βίντεο για τις επιχειρησιακές ανάγκες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σε απλά λόγια, το πρόγραμμα Maven θα αναλύει τα βίντεο που στέλνουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά πολλοί εργαζόμενοι της Google θεωρούν πως η εταιρεία πρέπει να μείνει μακριά από τις εφαρμογές για στρατιωτική χρήση.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη φορά που γράψαμε για το θέμα, 3.100 εργαζόμενοι της εταιρείας υπέγραψαν τη σχετική έκκληση και την προώθησαν στον Sundar Pichai, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Google υποστήριξε πως η τεχνολογία που σχεδιάζεται με τη συνεργασία του Πενταγώνου δεν θα αφορά επιθετικές ενέργειες, ενώ την ίδια στιγμή δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων σημειώνουν πως και άλλοι μεγάλοι του ψηφιακού χώρου συνεργάζονται με τον στρατό. Για παράδειγμα, η Microsoft προσφέρει υπηρεσίες cloud και η Amazon διαθέτει τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνας. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω δηλαδή