Νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας από το Facebook

Νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας από το Facebook

Συντάκτης: Deasy @ 28.03.2018

Καταρχήν να ζητήσουμε συγνώμη από εσάς που διαβάζετε συχνά το site μας για τα συνεχή δημοσιεύματα για το Facebook. Όμως είναι τέτοια η επικαιρότητα μετά την υπόθεση της Campridge Analytica  που οι εξελίξεις και οι συνέπειες είναι συνεχείς.

Το νέο επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στις συνέπειες της υπόθεσης είναι η πρόθεση του Facebook να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας των χρηστών με στόχο αυτές να γίνουν πιο απλές και κατανοητές για το μέσο χρήστη. Η είδηση έρχεται απευθείας από τον επικεφαλής του Facebook γι’ αυτά τα ζητήματα, ο οποίος με ανάρτησή του στο blog του δικτύου μας ενημερώνει για τις επικείμενες αλλαγές.

Οι αλλαγές θα αφορούν τον επανασχεδιασμό του μενού των ρυθμίσεων, έτσι ώστε ο χρήστης να βρίσκει πιο γρήγορα τα εργαλεία που τον ενδιαφέρουν, ένα νέο μενού συντομεύσεων, μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να κάνει πιο ασφαλή το λογαριασμό του ελέγχοντας τις προσωπικές πληροφορίες, τις διαφημίσεις στις οποίες εκτίθεται αλλά και τις προσωπικές του πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι χρήστες του Facebook. Τέλος, οι αλλαγές περιλαμβάνουν και νέα εργαλεία για το κατέβασμα και τη διαγραφή προσωπικών πληροφοριών.