Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ναι στο Κογκρέσο, όχι στην Αγγλική Βουλή

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ναι στο Κογκρέσο, όχι στην Αγγλική Βουλή

Συντάκτης: Deasy @ 28.03.2018

Η πίεση προς τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, για να δώσει ο ίδιος προσωπικά εξηγήσεις για το σκάνδαλο Campridge Analytica, δείχνει να έχει τελικά αποτέλεσμα. Τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Έτσι μετά τις συνεντεύξεις που έδωσε ο ίδιος σε μεγάλα ενημερωτικά Μέσα αλλά και τις ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε αγγλικό και αμερικάνικο Τύπο, που περιλάμβαναν την προσωπική συγνώμη του κ. Ζάκερμπεργκ, το λόγο παίρνουν τώρα οι θεσμοί.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Facebook φαίνεται να είναι θετικός να καταθέσει ο ίδιος προσωπικά ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δικές του δηλώσεις στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN.  Όμως, στο ίδιο αίτημα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αγγλία ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ απάντησε αρνητικά, προτείνοντας την παρουσία δύο υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας του. Ωστόσο, η επιτροπή συνεχίζει να επιμένει ως προς το αρχικό αίτημά της, με εκπρόσωπό της να σημειώνει ότι η συνταγή αυτή έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι επιτυχημένη. «Το Facebook έχει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και τα στελέχη του σε προηγούμενες εμφανίσεις ενώπιον της επιτροπής μας δεν κατάφεραν να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι εφόσον δεν είναι δυνατή η φυσική παρουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ υπάρχει η εναλλακτική της κατάθεσής του μέσω βίντεο.

Στόχος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια πρακτική από την Campridge Analytica και για το δημοψήφισμα που κατέληξε στο Brexit.