Μια πλήρη γκάμα smartphones παρουσίασε η Wiko στη Βαρκελώνη

Μια πλήρη γκάμα smartphones παρουσίασε η Wiko στη Βαρκελώνη

Συντάκτης: Deasy @ 01.03.2018

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά οκτώ smartphones παρουσίασε στο περίπτερο της στη Βαρκελώνη η Wiko, μοντέλα που σύμφωνα με την εταιρεία, έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών. Με βασικό σύνθημα τον «εκδημοκρατισμό των τελευταίων τεχνολογιών» οι νέες συσκευές του γαλλικού brand προσφέρουν σχεδόν στο σύνολό τους ευρεία οθόνη σε προσιτές τιμές, από 79 έως 299 ευρώ.

Κορυφαίο μοντέλο είναι το Wiko View2 Pro, με οθόνη 6 ιντσών και 19:9 format αλλά και μια σειρά άλλων προηγμένων χαρακτηριστικών που περιλαμβάνουν διπλή, ευρυγώνια, κύρια κάμερα ανάλυσης 16MP, αντίστοιχης ανάλυσης μπροστινή, μεγάλη RAM στα 4GB, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 450, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κ.α. Τόσο το View2 Pro όσο και η βασική έκδοση της οικογένειας View2 υιοθετούν τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό (Full Screen) και υπόσχονται ταυτόχρονα εξαιρετική απόδοση στον τομέα της φωτογραφίας. Τα δύο μοντέλα έρχονται με αισθητήρες της Sony και σύμφωνα με τη Wiko επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή απόδοση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Τόσο με την μπροστινή όσο και με την κύρια κάμερα. Συμπληρωματικά οι δύο συσκευές διαθέτουν λειτουργίες, όπως το Live portrait blur που «μαλακώνει» το φόντο της λήψης και μετατοπίζει την εστίαση στο θέμα που επιλέγετε ή το Live artistic blur (View2 Pro) που εκμεταλλεύεται τη διπλή κάμερα για να παρέχει καλύτερη ποιότητα. Επίσης και τα δύο προσφέρουν σταθεροποιητή εικόνας κατά την εγγραφή video σε ανάλυση FHD αλλά και μια ακόμα λειτουργία, το Live Auto Zoom που επιτρέπει στο χρήστη να κυκλώσει το πρόσωπο ή το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει για να κάνει zoom in και να ακολουθήσει την κίνηση με ομαλές μεταβάσεις μεταξύ ευρείας και στενής λήψης.

Ένα επίπεδο πιο κάτω βρίσκονται τα μοντέλα της οικογένειας View, όπου η Wiko προσφέρει επίσης τα View Go (5,7 ίντσες HD+), View Lite (5,45 ίντσες), και View Max (5,99 ίντσες). Όλα τα παραπάνω smartphones έρχονται με format οθόνης 18:9, με το View Go να είναι το πιο προσιτό μοντέλο, το View Lite να δίνει έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας και το View Max στην αυτονομία, όπου υπόσχεται δύο ολόκληρες ημέρες πλήρους χρήσης.

Τρία νέα μοντέλα φέρνει και η σειρά Y, επίσης με τεχνολογία ευρείας οθόνης 18:9, ωστόσο τα πολύχρωμα σχέδια θα λέγαμε ότι υποδεικνύουν ότι τα συγκεκριμένα κινητά απευθύνονται σε ακόμα πιο νεανικό κοινό. Το Tommy3 έρχεται με οθόνη 5,45", ταχύτητα 4G και προαιρετικό NFC για ανέπαφες συναλλαγές, το Lenny5 είναι μεγάλο και δυνατό με οθόνη 5.7" HD και διπλά ηχεία και το Jerry3 διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά σε ένα συμπαγές σώμα με οθόνη 5,45" και επεξεργαστή Quad-Core.