LG: πρώτο βήμα να βελτιώσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

LG: πρώτο βήμα να βελτιώσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Παρουσιάστηκε το LG V30S.

Συντάκτης: Deasy @ 28.02.2018

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στο χώρο των κινητών η LG έχει υποχωρήσει σημαντικά στην κατάταξη μεταξύ των κατασκευαστών. Και για αυτό το λόγο προχωράει σε ένα είδος επανεκκίνησης. Πρώτη κίνηση ήταν η τοποθέτηση νέου επικεφαλής Κινητής Τηλεφωνίας, Hwang Jeong-hwan, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για να δώσει το βηματισμό. Στο Mobile World Congress ο Πρόεδρος της LG Mobile Communications έδωσε μια πρώτη ιδέα για το πως θα κινηθεί η εταιρεία. «Η στρατηγική της εταιρείας για την αγορά των κινητών θα εστιάσει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την εξέλιξη των βασικών τεχνολογικών λειτουργιών των κινητών» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας τους τέσσερις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα εστιάσει: Ήχος, Μπαταρία, Κάμερα και Οθόνη. «Θα δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές τις λειτουργίες, όχι μόνο στα νέα προϊόντα-ναυαρχίδες, αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα μας ξεκινώντας με το LG V30S το οποίο παρουσιάζουμε φέτος στη Βαρκελώνη» σημείωσε.

 

LG V30S με νέες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης

Βασισμένο στον προκάτοχό του LG V30, το LG V30S (ThinQ) διαθέτει ενσωματωμένες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης στις λειτουργίες που αξιοποιούν πιο συχνά οι σημερινοί καταναλωτές και είναι ευθυγραμμισμένες με τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα, στον τομέα της κάμερας η τεχνητή νοημοσύνη κάνει την εμφάνισή της με τρία έξυπνα χαρακτηριστικά: το AI CAM, το QLens και το Bright Mode που αυτοματοποιούν και βελτιώνουν την εμπειρία της λήψης φωτογραφιών με το smartphone, τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους πιο έμπειρους φωτογράφους.

Το AI CAM αναλύει τα αντικείμενα στο πλάνο και προτείνει τη βέλτιστη λειτουργία για τη λήψη της φωτογραφίας επιλέγοντας μεταξύ οκτώ κατηγοριών: πορτρέτο, φαγητό, κατοικίδιο, τοπίο, πόλη, λουλούδι, ανατολή και ηλιοβασίλεμα. Κάθε λειτουργία βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η γωνία θέασης, το χρώμα, τις αντανακλάσεις, τον φωτισμό και το επίπεδο κορεσμού.

Με το QLens αξιοποιούνται περαιτέρω οι δυνατότητες έξυπνης αναγνώρισης εικόνας και η σάρωση κωδικών QR στοχεύοντας στη βελτίωση της εμπειρίας ηλεκτρονικών αγορών. Εστιάζοντας με την κάμερα σε ένα αντικείμενο, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για την ηλεκτρονική αγορά του προϊόντος στη χαμηλότερη τιμή ή και άλλων παρόμοιων προϊόντων που μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Επίσης με το QLens, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση εικόνων για να δει αντίστοιχες ή παρόμοιες εικόνες τροφίμων, μόδας και διασημοτήτων ή να βρει πληροφορίες για κτίρια και μνημεία.

Τέλος, χάρη στη λειτουργία Bright Mode του LG V30S, η κάμερα αντί να μετρά μόνο το φως του περιβάλλοντος χρησιμοποιεί αλγόριθμους και κάνει τις φωτογραφίες να φαίνονται δύο φορές πιο φωτεινές και χωρίς το θόρυβο.

Τέλος, η τεχνητή νοημοσύνη κάνει την εμφάνισή της και στο επίπεδο των φωνητικών εντολών, επιτρέποντας στο χρήστη να εκτελεί εφαρμογές και να αλλάζει τις ρυθμίσεις με τη φωνή του.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, το LG V30S διαθέτει μνήμη RAM 6GB, με τον αποθηκευτικό χώρο να φθάνει τα 128GB (συν την κάρτα microSD).  Η οθόνη έχει μέγεθος 6 ίντσες (18:9, QuadHD), διαθέτει διπλή πίσω κάμερα ανάλυσης (και οι δύο) 13ΜΡ, επεξεργαστή Snapdragon 835, ενώ προσφέρει αντοχή σε νερό και σκόνη (IP68).