Παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά των Sony Xperia XZ

Παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά των Sony Xperia XZ

Συντάκτης: Deasy @ 26.02.2018

Το όνομα ίδιο, με μοναδική προσθήκη το 2 δίπλα του, ώστε να υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τη δεύτερη γενιά της συγκεκριμένης γενιάς, ωστόσο το design αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αρκετά διαφορετικά ή εμπλουτισμένα, δίνοντας έμφαση στα σημεία που έτσι κι αλλιώς η Sony έχει πλούσια παράδοση.

Το Sony Xperia XZ2 και το ΧΖ2 Compact ανακοινώθηκαν σήμερα στη Βαρκελώνη, με τους ανθρώπους της Sony να σημειώνουν ότι αν η προτεραιότητα του χρήστη είναι η ψυχαγωγία τότε οι συγκεκριμένες συσκευές είναι αυτό που ψάχνει.

Η σταδιακή αλλαγή του design των Sony smartphones τα προηγούμενα χρόνια παίρνει στα νέα τηλέφωνα μια πιο δραστική εξέλιξη με την ιαπωνική εταιρεία να μειώνει αισθητά τα περιθώρια γύρω από την οθόνη αλλά και να υιοθετεί μια καμπύλη πίσω επιφάνεια έτσι ώστε (σύμφωνα με την εταιρεία) να ταιριάζει καλύτερα στην παλάμη του χεριού.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Sony Xperia XZ2 μια οθόνη μεγάλων διαστάσεων, 5,7’’ HDR Full HD+ 18:9, με την τεχνολογία Bravia που έρχεται από την τηλεόραση και την X-reality για κινητά. Επιπλέον, το σύστημα Δυναμικής Δόνησης (Dynamic Vibration System) της Sony αναλύει ακουστικά δεδομένα και προσφέρει μια πιο ζωντανή παρακολούθηση ταινιών, παιχνιδιών ή και βίντεο, ενώ το σύστημα S-Force Front Surround παρέχει στα ηχεία της συσκευής μεγαλύτερη απόδοση από κάθε άλλο προηγούμενο Xperia.

H κάμερα Motion Eye προσφέρει την ευχέρεια εγγραφής video 4K HDR, ενώ η λειτουργία λήψης βίντεο σε super slow motion (960fps) αναβαθμίστηκε σε Full HD. Η λειτουργία Predictive Capture έρχεται με ανίχνευση κίνησης και χαμόγελου, ενώ στην αυτόματη εστίαση παρέχεται και η δυνατότητα πρόβλεψης (Predictive Autofocus) για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Το Sony Xperia XZ2 έρχεται με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 και μεγάλης διάρκειας μπαταρία 3180 mAh και τις λύσεις αποτελεσματικού ελέγχου ενέργειας έτσι ώστε να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της συσκευής.

Μικρότερο σε διάσταση και πιο προσιτό σε κόστος το Xperia XZ2 Compact διαθέτει οθόνη 5’’ HDR Full HD+, την κάμερα Motion Eye, ήχο Hi-Res Audio και μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία και επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Sony Xperia XZ2+

Οθόνη

5,7’’ FHD+HDR, 18:9 Extended Display

Επεξεργαστής

Qualcomm Snapdragon 845

Μνήμη

4GB RAM/64GB ROM, microSD slot up to 256GB

Κύρια Κάμερα

19MP Motion Eye, ISO12800/Photo, ISO3200/Video, 4K HDR Video Rec, 960fps FHD Super Slow Motion Predictive Capture, 3D Creator

Μπροστινή Κάμερα

5ΜΡ, 3D Creator

Ήχος

Sony’s Dynamic Vibration System, High-Resolution Audio, DSEE HX, LDAC, Stereo Speaker with S-Force Front Surround, Stereo Recording, Qualcomm APTX HD Audio, Virtual Phones Technology

Συνδεσιμότητα

NFC, Bluetooth 5.0, USB 3.1 Type C

Μπαταρία

3180mAh, Wireless Charge