50 εκατομμύρια δολάρια σήκωσε η Moovit

50 εκατομμύρια δολάρια σήκωσε η Moovit

Συντάκτης: Deasy @ 21.02.2018

Κεφάλαια ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων σήκωσε η Moovit App Global από την Intel Capital, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου χρηματοδότησής της. Ταυτόχρονα, όλοι οι προηγούμενοι επενδυτές της Moovit συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia, BMW iVentures, NGP, Sound Ventures του Ashton Kutcher, BRM, Gemini, Vaizra, Vintage, Hanaco.

Η δωρεάν εφαρμογή Moovit παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες συγκοινωνίας σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 2.000 πόλεις σε 80 χώρες. Όπως σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων συγκοινωνίας στον κόσμο και παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων μετακίνησης την ημέρα. Επιπλέον, η Moovit μορφοποίησε τα δεδομένα της στη Smart Transit Suite για να βοηθήσει δήμους και οργανισμούς συγκοινωνίας να διαχειριστούν καλύτερα τα δίκτυά τους.

Φωτογραφίες από το περιβάλλον της εφαρμογής Moovit.

Όπως ανέφερε ο συνιδρυτής και CEO της Moovit, Nir Erez στις δηλώσεις του, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να συνεχίσει την αποστολή της να είναι μέρος για κάθε ταξίδι αστικής κινητικότητας. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση της παγκόσμιας ομάδας πωλήσεών της, την ενίσχυση των καταναλωτικών προϊόντων της για να υποστηρίξει την αύξηση των χρηστών και να επενδύσει στην πλατφόρμα της κινητικότητας ως υπηρεσίας (MaaS). Καταλήγοντας, ο κ. Erez αναφέρθηκε στους στόχους της εταιρείας, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή θα ξεπεράσει το 1 δισ. χρήστες μέχρι το 2021, επεκτείνοντας σημαντικά τον αριθμό των πόλεων που χρησιμοποιούν τις αναλύσεις δεδομένων του Moovit για την βελτίωση της αστικής κινητικότητας.