Η Candida Höfer το τιμώμενο πρόσωπο στα Sony World Photography Awards 2018

Η Candida Höfer το τιμώμενο πρόσωπο στα Sony World Photography Awards 2018

Θα τιμηθεί με το βραβείο της Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία

Συντάκτης: Deasy @ 16.02.2018

Το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης Sony World Photography Awards ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας, το οποίο δεν είναι άλλο από την κορυφαία φωτογράφο Candida Höfer. Η Γερμανίδα φωτογράφος θα παραλάβει το υψηλού κύρους βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία κατά την τελετή απονομής των SWPA 2018 την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018. Επιπλέον και στο πλαίσιο της βράβευσής της, μια προσωπική συλλογή από έργα της Candida Höfer θα παρουσιαστεί ως μέρος της Έκθεσης των Sony World Photography Awards 2018 στο Somerset House στο Λονδίνο, από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Η Γερμανίδα καλλιτέχνης Candida Höfer (Eberswalde, 1944) συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φωτογράφους σύγχρονης φωτογραφίας παγκοσμίως. Φημισμένη για την ακριβή μεθοδολογία και την τεχνική της, η διεθνώς αναγνωρισμένη δουλειά της Höfer παίρνει συχνά τη μορφή έγχρωμης φωτογραφίας μεγάλου μεγέθους. Τα δυναμικά της πορτραίτα από τεράστιους, άδειους εσωτερικούς χώρους,  αποτελούν μέρος μεγάλων συλλογών σε όλο τον κόσμο και εκτίθενται σε κορυφαία διεθνή μουσεία.

Για τον εορτασμό της προσφοράς της Höfer στον θεσμό της φωτογραφίας, η καλλιτέχνης έχει προσωπικά επιλέξει έργα από όλη τη διάρκεια της μακράς καριέρας της, ώστε να προβληθούν στο πλαίσιο της Έκθεσης των Sony World Photography Awards 2018 στο Somerset House του Λονδίνου. Η έκθεση θα συμπεριλαμβάνει τρία από τα πιο αξιοσημείωτα μεγάλου μεγέθους έργα της Höfer – Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι XXI 2005, Ερμιτάζ Αγ. Πετρούπολη VIII 2014 και Βιβλιοθήκη Trinity College Δουβλίνο I 2004 - δανεισμένα από την Ben Brown Fine Arts γκαλερί, στο Λονδίνο.

Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη (Copyright Candida Höfer)

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι (Copyright Candida Höfer)

Βιβλιοθήκη Κολέγιο Trinity, Λονδίνο (Copyright Candida Höfer)

Ανάμεσα στους προηγούμενους αποδέκτες του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία συμπεριλαμβάνονται: η Mary Ellen Mark, η Eve Arnold, ο Bruce Davidson, ο Elliott Erwitt και πιο πρόσφατα ο Martin Parr.